Οσκαρ 2018: Τα καρτούν που διεκδικούν χρυσό αγαλματίδιο - iefimerida.gr

Οσκαρ 2018: Τα καρτούν που διεκδικούν χρυσό αγαλματίδιο

«The Breadwinner»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για την 90η Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ και ανάμεσά τους φιγουράρουν πανέξυπνα καρτούν για θεατές όλων των ηλικιών.

Από το ατμοσφαιρικό «Loving Vincent» με τους «κινούμενους» πίνακες του Βαν Γκογκ, ως την ταινία «The Breadwinner» με μία 11χρονη που μεγαλώνει κοντά στους Ταλιμπάν, φιλμ που φέρει την υπογραφή της Αντζελίνας Τζολί.

Και τα καρτούν θέλουν τα Οσκαρ τους, με 5 φιλμ να μάχονται για το πολυπόθητο αγαλματίδιο.

Οι υποψήφιες ταινίες είναι:

Loving Vincent

Μία ταινία ζωγραφισμένη στο χέρι, υπόκλιση στο έργο του Βαν Γκογκ.

1891, Αρλ, Νότια Γαλλία. Ενας χρόνος έχει περάσει από το θάνατο του ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ κι ο νεαρός Αρμάν, γιος του τοπικού ταχυδρόμου, αναλαμβάνει να παραδώσει μία τελευταία επιστολή που είχε γράψει ο ψυχικά διαταραγμένος καλλιτέχνης στον αδελφό του, Θίο. Μόνο που και αυτός έχει πεθάνει.

125 ζωγράφοι και 120 διάσημοι πίνακες του Βαν Γκογκ χρησιμοποιήθηκαν για να κατασκευαστούν 12 ελαιογραφίες ανά δευτερόλεπτο.


Τhe Boss Baby

Η DreamWorks Animation παρουσιάζει ένα μωρό μπίζνεσμαν. Ο 7χρονος Τιμ περνάει ζωή τρισευτυχισμένος με τους γονείς του. Όταν όμως καταφθάνει στο σπίτι τους με ταξί ένα μωρό, φορώντας κοστούμι και κουβαλώντας χαρτοφύλακα, όλος ο κόσμος του ανατρέπεται.
Η ταινία βασίζεται στο παιδικό βιβλίο της Μάρλα Φρέιζι.


The Breadwinner

Βασισμένο σε ένα διάσημο βιβλίο για παιδιά, το «The Breadwinner», αφηγείται την ιστορία της Παρβανέ ενός εντεκάχρονου κοριτσιού το οποίο μεγαλώνει κάτω από το άγρυπνο μάτι των Ταλιμπάν, στο Αφγανιστάν του 2001. Η ταινία είναι μία παραγωγή της Αντζελίνα Τζολί.

Το φιλμ έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Τορόντο με διθυραμβικές κριτικές κι από τότε κερδίζει διακρίσεις όπου κι αν προβάλλεται.

Coco

To νέο παραμύθι της Pixar με τη μεγαλύτερη διάρκεια του, να διαδραματίζεται στο Κόσμο των Νεκρών.

Παρά τη μυστηριώδη οικογενειακή απαγόρευση της μουσικής η οποία κρατάει ολόκληρες γενιές, ο Μιγκέλ ονειρεύεται να γίνει ένας επιδέξιος μουσικός, σαν το είδωλό του, τον Ερνέστο ντε λα Κρουζ.

Φερδινάνδος

Με φόντο την Ισπανία, ο Φερδινάνδος προσπαθεί να σωθεί. Oταν θα τον περάσουν για καποιον επικίνδυνο, θα τον αιχμαλωτίσουν, απομακρύνοντας τον από το σπίτι του και εκείνος αποφασισμένος να επιστρέψει στην οικογένειά του, θα οδηγήσει μία αταίριαστη ομάδα στη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους.

Πρόκειται για μεταφορά του παιδικού βιβλίου «Η Ιστορία του Φερδινάνδου» που γράφτηκε το 1936 από τον Ισπανό συγγραφέα Μανρό Λιφ.

H 90ή Απονομή των Βραβείων Οσκαρ θα γίνει στο Dolby Theater του Χόλιγουντ στις 4 Μαρτίου με οικοδεσπότη τον Τζίμι Κίμελ.
Στην Ελλάδα θα μεταδοθεί ζωντανά και αποκλειστικά από την COSMOTE TV

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Όσκαρ απονομή καρτούν υποψηφιότητες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ