Ακούστε τα 5 υποψήφια για Οσκαρ σάουντρακ -Από τη Φιλαρμονική του Λονδίνου μέχρι τον Χανς Τσίμερ [βίντεο] - iefimerida.gr

Ακούστε τα 5 υποψήφια για Οσκαρ σάουντρακ -Από τη Φιλαρμονική του Λονδίνου μέχρι τον Χανς Τσίμερ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί, φλας της δημοσιότητας και συνεντεύξεις να μονοπωλούν οι σκηνοθέτες και οι ηθοποιοί που παίρνουν τα Όσκαρ, ωστόσο υπάρχει ένα στοιχείο που κάνει την κάθε ταινία μοναδική.

Η μουσική και τα σάουντρακ, που χωρίς αυτά, η κάθε ταινία θα ήταν διαφορετική.

Η μουσική πλαισιώνει την πλοκή, δημιουργεί την ένταση στις στιγμές που χρειάζεται και αποφορτίζει, όταν είναι απαραίτητο.

Πέντε είναι οι υποψηφιότητες με τις καλύτερες μουσικές και άλλες πέντε με τα καλύτερα τραγούδια που ακούσαμε φέτος στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ξεχωρίζει, η μουσική που απέσπασε και το βραβείο BAFTA.

Μετά την επιτυχία του στα Golden Globe, ο συνθέτης Alexandre Desplat κέρδισε το βραβείο Best Original Music στα British Academy Film Award (BAFTA) για το soundtrack του The Shape of Water.
Το The Shape of Water είναι επίσης υποψήφιο για το Best Original Score στα Oscars. Ο Desplat ανέλαβε τη σύνθεση και την παραγωγή της μουσικής του The Shape of Water με τη συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου. Η σταρ της όπερα Renée Fleming τραγουδάει το «You’ll Never Know», το οποίο δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες της ταινίας από τον Desplat.

Στις υποψηφιότητες για το καλύτερο σάουντρακ ξεχωρίζει και η «Δουνκέρκη» του Κρίστοφερ Νόλαν με τη μουσική του Χανς Ζίμερ. Ο Χανς Τσίμερ είναι Γερμανός συνθέτης και μουσικός παραγωγός και για σχεδόν τρεις δεκαετίες έχει συνθέσει μουσική για πάνω από 100 ταινίες. Πολυβραβευμένος, κάτοχος Οσκαρ για τη μουσική της ταινίας The Lion King.

Ο μεγάλος κινηματογραφικός συνθέτης φτιάχνει ακόμα ένα υποβλητικό σάουντρακ που φωτίζει τον τρόμο των πρωταγωνιστών και επιτείνει την αγωνία του κοινού.

Οι υπόλοιπες υποψηφιότητες για μουσική σύνθεση ταινιών στα φετινά Οσκαρ είναι οι εξής:

Οι Τρεις Πινακίδες Εξω από το Εμπινγκ, στο Μιζούρι, Η ταινία του Μάρτιν ΜακΝτόνα,

Αόρατη Κλωστή του Πολ Τόμας Άντερσον


Star Wars: Οι Τελευταίοι Jedi του Ρίαν Τζόνσον

H 90ή Απονομή των Βραβείων Οσκαρ θα γίνει στο Dolby Theater του Χόλιγουντ στις 4 Μαρτίου με οικοδεσπότη τον Τζίμι Κίμελ.

Στην Ελλάδα θα μεταδοθεί ζωντανά και αποκλειστικά από την COSMOTE TV

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Όσκαρ σάουντρακ Μουσική βραβεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ