Τα Bafta δείχνουν ότι αυτές οι δύο ταινίες θα σαρώσουν στα Οσκαρ 2018 - iefimerida.gr

Τα Bafta δείχνουν ότι αυτές οι δύο ταινίες θα σαρώσουν στα Οσκαρ 2018

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ταινία «Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι», ήταν αδιαμφισβήτητα η μεγάλη κερδισμένη των Bafta.

Τα Bafta, γνωστά και ως βρετανικά Οσκαρ και σίγουρα προάγγελος των πολυαναμενόμενων Οσκαρ, λειτουργούν λίγο-πολύ ως προγνωστικά για το ποιος θα φύγει από το Dolby Theater του Λος Αντζελες με το χρυσό αγαλματίδιο.

Το φιλμ «Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι» έφυγε από το λονδρέζικο θέατρο με πέντε βραβεία στις τοπ κατηγορίες συμπεριλαμβανομένου αυτών των της Καλύτερης Φωτογραφίας, του Α' Γυναικείου Ρόλου και του Β' ανδρικού ρόλου.

Από την άλλη πλευρά «Η μορφή του Νερού», η ταινία για την οποία έχει γίνει πολύ συζήτηση και θεωρείται φαβορί, κέρδισε 3 βραβεία Bafta, μεταξύ άλλων και αυτό της Καλύτερης Σκηνοθεσίας.

Δεν σημαίνει βέβαια ότι οι εν λόγω δύο ταινίες θα φύγουν με τα ίδια βραβεία και από το Dolby Theater στις 4 Μαρτίου.

Αλλωστε, οι δύο διοργανώσεις δεν... βρήκαν κοινά σημεία για τα βραβεία στην ταινία «12 χρόνια σκλάβος» το 2014.

Ωστόσο, την τελευταία δεκαετία 7 φορές και το Bafta και το Οσκαρ έδωσαν στο ίδιο πρόσωπο βραβείο για τον Α' Ανδρικό Ρόλο και 8 φορές στο ίδιο πρόσωπο για τον Α' Γυναικείο Ρόλο.

Πώς μπορούμε να δούμε τα Οσκαρ

Η 90η απονομή των βραβείων Όσκαρ θα μεταδοθεί απευθείας την Κυριακή 4 Μαρτίου στα κανάλια COSMOTE CINEMA . Η μετάδοση θα ξεκινήσει με τις αφίξεις στο κόκκινο χαλί, τις αποκλειστικές δηλώσεις και τις εμφανίσεις των σταρ (στις 23.30 μμ). Θα ακολουθήσει το pre-show (01:30) και στις 03.00 η 90η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ, με οικοδεσπότη τον Τζίμι Κίμελ που θα μεταδοθεί με ελληνικό σχολιασμό από τον Γιώργο Σατσίδη και τη Χριστίνα Μπίθα στο COSMOTE CINEMA 2HD και με τον πρωτότυπο αγγλικό ήχο στο COSMOTE CINEMA 1HD.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ