Novartis: Δείτε αναλυτικά τι θα γίνει αύριο, στη «μάχη» στη Βουλή [βίντεο] - iefimerida.gr

Novartis: Δείτε αναλυτικά τι θα γίνει αύριο, στη «μάχη» στη Βουλή [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αυριανή συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis αναμένεται να εκτοξεύσει το θερμόμετρο στα ύψη.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία στις 12 το βράδυ. Θα μιλήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί, αλλά θα πάρουν τον λόγο και οι εμπλεκόμενοι, για τους οποίους ζητείται η περαιτέρω έρευνα.

Ο μόνος που θα στείλει υπόμνημα είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Κάθε αρχηγός αλλά και οι εμπλεκόμενοι έχουν δικαίωμα να μιλήσουν για 20 λεπτά.

Θα στηθούν 10 κάλπες, μία για κάθε αναφερόμενο στην υπόθεση, παρά την αντίδραση της ΝΔ που ζητά να στηθεί μία κάλπη για κάθε εμπλεκόμενο, ώστε να αποφευχθούν σόου και διαφοροποιήσεις.

Το ψηφοδέλτιο θα έχει 3 επιλογές: «Ναι» στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για κάθε ένα από τα 10 πρόσωπα, «όχι» και «παρών». Και σε αυτό το ενδεχόμενο αντιδρά η ΝΔ.

Στην ψηφοφορία θα μετάσχουν ολοι οι βουλευτές, αλλα οι νυν βουλευτές που εμπλέκονται στην υπόθεση -δηλαδή οι Σαμαράς, Βενιζέλος, Λοβέρδος, Γεωργιάδης και Σαλμάς- δεν μπορούν να ψηφίσουν για την δική τους παραπομπή η όχι...

Για να παραπεμφθεί κάποιος από τους 10 στην προανακριτική, απαιτούνται 151 ψήφοι.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ προανακριτική Νοβάρτις εξεταστική
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ