Πέθανε ο δήμαρχος που πάντρεψε το πρώτο γκέι ζευγάρι στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Πέθανε ο δήμαρχος που πάντρεψε το πρώτο γκέι ζευγάρι στην Ελλάδα

Τάσος Αλιφέρης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ηλικία 61 ετών, πέθανε ο δήμαρχος Τήλου, Τάσος Αλιφέρης, ένα από τα πιο δραστήρια και δυναμικά στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης στα νησιά του Αιγαίου.

Εδώ και καιρό νοσηλευόταν σε νοσοκομείο των ΗΠΑ, δίνοντας μάχη με τον καρκίνο. Ο Τάσος Αλιφέρης, έγινε γνωστός και σε όλη την Ελλάδα μετά την πρωτοβουλία του να τελέσει για πρώτη φορά πολιτικούς γάμους ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Τάσος Αλιφέρης βρέθηκε ως αγροτικός γιατρός στο νησί της Τήλου αλλά αγάπησε τον τόπο και τους κατοίκους του και εγκαταστάθηκε μόνιμα στο νησί.

Εξελέγη πέντε φορές δήμαρχος και στην διάρκεια της πολύχρονης θητείας του οδήγησε το νησί στον δρόμο της ανάπτυξης, δίνοντας καθημερινά μάχες για την επίλυση των πολλαπλών προβλημάτων της περιοχής, και υπερδιπλασιάζοντας τον πληθυσμό του από τα μέσα της δεκαετίας του '90.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ