Βίντεο: Μια πελώρια μπάλα φωτός κατέστρεψε κάστρο στη Σκωτία - iefimerida.gr

Βίντεο: Μια πελώρια μπάλα φωτός κατέστρεψε κάστρο στη Σκωτία

Το κάστρο Maol προτού υποστεί ζημιές από την μανία της φύσης. Φωτογραφία: Wikipedia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοβαρές ζημιές υπέστη ένα αρχαίο κάστρο στο βορειοδυτική ακτή της Σκωτίας, μετά το χτύπημα από κεραυνό που ένας μάρτυρας συνέκρινε με «τεράστια πυρκαγιά».

Το κάστρο Maol στη νήσο Skye υπέστη μεγάλες ζημιές από τη καταστροφική μανία της φύσης, Ο διευθυντής ενός τοπικού ξενοδοχείου κατέγραψε το δραματικό βίντεο που έκαψε τον αρχαίο πύργο.

Ο Ντάνκαν Μπαρβάιζ, που βρισκόταν ασφαλής στο εσωτερικό του ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια της βίαιης καταιγίδας, το περιέγραψε ως έναν «σπάνιο συνδυασμό κεραυνών, βροντών, ισχυρού ανέμου και χιονιού».

Βίντεο: Μια πελώρια μπάλα φωτός κατέστρεψε κάστρο στη Σκωτία  | iefimerida.gr 0

«Ξαφνικά, μια απότομη, εκκωφαντική βροντή συνέπεσε με κάτι που έμοιαζε με μια πελώρια μπάλα φωτιάς» είπε. «Ο ηλεκτρισμός γέμισε τον αέρα. Οι προβολείς, που κάποτε φώτιζαν τα τείχη του πύργου, έσβησαν μονομιάς».

Το επόμενο πρωί, ο Μπαρβάιζ, ανακάλυψε πως η κορυφή του κάστρου στον αριστερό τοίχο είχε πέσει. Όπως είπε, πιθανότατα, διαλύθηκε από την αστραπή.

«Το κάστρο που χτίστηκε από τους Βίκινγκς τον 9ο αιώνα, καταστράφηκε από την μανία της φύσης, ακριβώς μπροστά στα μάτια μας» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κάστρο Σκωτία κεραυνός καταστροφές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ