Independent: Το καλύτερο μέρος του κόσμου για να γεννήσεις είναι η Ελλάδα - iefimerida.gr

Independent: Το καλύτερο μέρος του κόσμου για να γεννήσεις είναι η Ελλάδα

Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία λίστα με τα καλύτερα μέρη του κόσμου για τις γυναίκες δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα «Independent», με αφορμή την επερχόμενη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου.

Η εφημερίδα στο άρθρο της διαλέγει ορισμένα επαγγέλματα αλλά και πτυχές της καθημερινής ζωής της γυναίκας και «καθορίζει» ποιό είναι το καταλληλότερο μέρος να γεννήσει μία γυναίκα, να γίνει δημοσιογράφος, επιχειρηματίας μέχρι και πολιτικός.

Ιδανική χώρα για να ζει μία γυναίκα σύμφωνα με την έρευνα είναι η Ισλανδία, καθώς το νησιωτικό κράτος έρχεται πρώτο στην ισότητα των δύο φύλων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Τώρα, το ιδανικό μέρος για όσες ενδιαφέρονται για τα κοινά είναι η Ρουάντα, και αυτό γιατί οι 15 από τις 80 έδρες του κοινοβουλίου της χώρας καταλαμβάνονται από γυναίκες, ενώ η Σρι Λάνκα από την άλλη, κυβερνάται εδώ και 23 χρόνια από το «ασθενές φύλο».

Τώρα, παρά τα προβλήματα υπογεννητικότητας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση στην κατάταξη για τις συνθήκες τοκετού, καθώς μόλις 1 στα 31.800 νεογέννητα, κινδυνεύουν με θάνατο μετά τον τοκετό. Στην πρώτη θέση της κατάταξης σχετικά με τις συνθήκες μητρότητας βρίσκεται η Νορβηγία, μες ποσοστά μητρικής θνησιμότητας ανέρχονται στο 1 στις 7.600 γεννήσεις.

Το ιδανικό μέρος για μια γυναίκα στην επιλογή ή όχι της μητρότητας είναι η Σουηδία, καθώς το κράτος επιτρέπει την άμβλωση ακόμα και μέχρι τη 18η εβδομάδα, ενώ στις χειρότερες θέσεις είναι το Ελ Σαλβαδόρ, οι Φιλιππίνες και η Νικαράγουα, που απαγορεύουν πλήρως την άμβλωση.

Ιδανικό μέρος για χωρισμό είναι το μικροσκοπικό νησί του Γκουάμ στην Πολυνησία, με το ποσοστό διαζυγίων να ξεπερνά ακόμα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ το ιδανικό μέρος για μακροζωία είναι η Ιαπωνία, με τα 87 έτη να αναλογούν στη διάρκεια ζωής μιας γυναίκας.

Τέλος, η ιδανική χώρα για μια γυναίκα να κερδίσει χρήματα είναι το Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου, το οποίο βρίσκεται πρώτο στη λίστα με το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στον κόσμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ