3 ελληνικές εταιρείες βραβεύθηκαν στα WITSA Global ICT Excellence Awards 2018 - iefimerida.gr

3 ελληνικές εταιρείες βραβεύθηκαν στα WITSA Global ICT Excellence Awards 2018

Φωτογραφία: Ρixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρεις ελληνικές εταιρείες βραβεύτηκαν στα WITSA Global ICT Excellence Awards 2018 ενώ τα τελεταία χρόνιια οι ελληνικές εταιρείες έχουν κατακτήσεις 19 διακρίσεις.

Νικήτρια στην κατηγορία «Digital Opportunity Award», αναδείχθηκε η υποψηφιότητα της «Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ» για το έργο Rural Broadband, το οποίο αφορά στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου και υψηλών ταχυτήτων ευρυζωνικού δικτύου στις “Λευκές” αγροτικές περιοχές της Ελληνικής επικράτειας - ορεινές, νησιωτικές και μειονεκτικές περιοχές που αποτελούνται από απομακρυσμένα οικιστικά διαμερίσματα - στις οποίες δεν παρέχεται ευρυζωνική πρόσβαση και δεν υπήρχαν σχέδια για μελλοντικές ιδιωτικές επενδύσεις αντίστοιχων υποδομών.

Παράλληλα, ως Merit Winner στην κατηγορία «Private Sector ICT Excellence Award» διακρίθηκε η BYTE COMPUTER, για την υλοποίηση της πλατφόρμας DGSign, η οποία παρέχει τη δυνατότητα έκδοσης ψηφιακού πιστοποιητικού εξ’ αποστάσεως, αξιοποιώντας την τεχνολογία και συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στην ευελιξία και ταχύτητα των διαδικασιών στις συναλλαγές μεταξύ εταιριών καθώς και οργανισμών του δημοσίου τομέα.

Επιπλέον, στην κατηγορία Emerging Digital Solutions Award ως Merit Winner διακρίθηκε η SENSEONE για την υλοποίηση της πλατφόρμας SenseOne IoT, μία οριζόντια πλατφόρμα Internet of Things, η οποία γεφυρώνει τα κενά τεχνολογίας και διαλειτουργικότητας ετερογενών εφαρμογών, πρωτοκόλλων, δικτύων και συσκευών για την επεξεργασία οικονομικών δεδομένων και καταστάσεων διαφορετικών ετών.

O Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΠΕ, κύριος Τάσος Τζήκας τόνισε «για ακόμη μία φορά 3 ελληνικές υποψηφιότητες διακρίνονται στα WITSA Global ICT Excellence Awards. Οι ελληνικές εταιρίες διαπρέπουν ανελλιπώς κάθε χρόνο στα παγκόσμια βραβεία τεχνολογίας και καινοτομίας από το 2006 που συμμετέχουν με τον ΣΕΠΕ.

Παρά την κρίση και τις πλέον αντίξοες συνθήκες της τελευταίας οκταετίας ο κλάδος της ψηφιακής τεχνολογίας έμεινε ζωντανός, υγιής, υπερασπιζόμενος την ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική που πρεσβεύει για την ελληνική οικονομία.

Γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να τεθεί σε τροχιά ανάπτυξης και να διαπρέψει σε παγκόσμιο επίπεδο, αξιοποιώντας το υψηλού επιπέδου επιστημονικό δυναμικό που διαθέτει και τοποθετώντας τον κλάδο της ψηφιακής τεχνολογίας ως βασικό πυλώνα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας.»

Ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Πληροφορικής και Υπηρεσιών - WITSA αποτελεί κοινοπραξία 80 συνδέσμων πληροφορικής απ’ όλο τον κόσμο, που σήμερα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 90% της παγκόσμιας αγοράς τεχνολογίας.

Ο ΣΕΠΕ στηρίζει ενεργά τα WITSA Global ICT Excellence Awards, τα οποία απονέμονται με στόχο την ανάδειξη των επιχειρήσεων, που διαπρέπουν στον κλάδο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από το 2006, από τις υποψηφιότητες που έχει υποβάλει ο ΣΕΠΕ, έχουν διακριθεί: η Forthnet, το Χαμόγελο του Παιδιού, η Intralot, η Vodafone, η Cisco Hellas, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η Τράπεζα Πειραιώς, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, η ΣΥΜΕΤΑΛ, η cosmoONE, η Printec, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η TMS TANKERS, και η SoftOne Technologies.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕΠΕ διακρίσεις WITSA Global ICT Excellence Awards
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ