Ο Στέφανος Κορκολής μιλά στο iefimerida για τη συναυλία του με τον οσκαρικό Νicola Piovani - iefimerida.gr

Ο Στέφανος Κορκολής μιλά στο iefimerida για τη συναυλία του με τον οσκαρικό Νicola Piovani

Δύο κορυφαίοι συνθέτες επί σκηνής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο κορυφαίοι συνθέτες, ο Νicola Piovani και ο Στέφανος Κορκολής συναντιούνται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για τους σκοπούς του Ιδρύματος Coeurs pour Tous Hellas - Καρδιές για Όλους, την Τρίτη 13 Μαρτίου.

«Δεν είναι η πρώτη φορά, που συμβάλλω στην υπέροχη προσπάθεια του «Coeurs pour tous Hellas» αναφέρει μιλώντας στο iefimerida ο Στέφανος Κορκολής, παρουσιάζοντας της βραδια και τη σημαντική του συνεύρεση επί σκηνής με τον Νicola Piovani.

«Η συγκεκριμένη συνεργασία προέκυψε κατόπιν μίας ιδέας που είχε ο συνεργάτης μου Γιώργος Τσεβρένης με την εξαιρετική δημοσιογράφο Άννα Γριμάνη. Από εκεί και πέρα, ο Nicola Piovani είναι ένας συνθέτης, που εκτιμώ βαθύτατα και άλλωστε οι σχέσεις μου με την Ιταλική μουσική σκηνή, όπως είναι λίγο πολύ γνωστό, υπάρχουν εδώ και χρόνια (Lucio Dalla, Ennio Morricone,Luca Carboni, Vittorio Grigolκ.α.). Άρα, τι πιο ωραίο να βρεθώ στην ίδια σκηνή μ’ έναν «οσκαρικό» Ιταλό συνθέτη, όπως ο Νicola Piovani».

Μουσική για τη στήριξη άπορων παιδιών με καρδιοπάθεια

Ο Στέφανος Κορκολής μιλά στο iefimerida για τη συναυλία του με τον οσκαρικό Νicola Piovani | iefimerida.gr 0

«Το ίδρυμα «Coeurs pour Tous Hellas – Καρδιές για Όλους», είναι ένας ανθρωπιστικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που δημιουργήθηκε, στην Αθήνα, το 2015 και αποτελεί παράρτημα του Διεθνούς Ιδρύματος Coeurs pour Tous, που ιδρύθηκε το 1998, στη Γενεύη, από τον καρδιοχειρουργό Αυξέντιο Καλαγκό» μας λέει ο Στέφανος Κορκολής. «Σκοπός της λειτουργίας του ιδρύματος είναι να στηρίζει άπορα και ανασφάλιστα παιδιά, που πάσχουν από συγγενή ή επίκτητη καρδιοπάθεια. Και μόνο το γεγονός ότι αυτός ο άνθρωπος έχει χειρουργήσει και σώσει τόσες χιλιάδες παιδάκια, είναι αρκετό και δεν χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις. Η μόνη σύσταση είναι η υπέρτατη ανθρωπιά».

-«Η ζωή είναι ωραία» είναι το μήνυμα της βραδιάς. Κατά πόσο σας βρίσκει σύμφωνο κ. Κορκολή;

«Διαφωνώ. Η ζωή είναι σκληρή, δεν είναι ωραία. Την ομορφαίνουν όμως άνθρωποι, σαν το γιατρό Αυξέντιο Καλαγκό και το Coeurs pour Tous Hellas»

Ο Στέφανος Κορκολής μιλά στο iefimerida για τη συναυλία του με τον οσκαρικό Νicola Piovani | iefimerida.gr 1

«Μετά από την συγκεκριμένη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 13 Μαρτίου συνεχίζω με συναυλίες, ερμηνεύοντας έργα Μίκη Θεοδωράκη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης, ύστερα από τις 6 sold out εμφανίσεις, που έγιναν το Γενάρη, στο Half Note, θα γίνουν, ακόμη 4 εμφανίσεις στις 23, 24, 25 και 26 Μαρτίου. Μέχρι στιγμής αυτά!»

«Ως προς τη δισκογραφική δουλειά, που ετοιμάζω, πρόκειται για ένα διπλό cd με μελοποιημένα ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη, όπου ερμηνεύει η εξαιρετική Σοφία Μανουσάκη. Είναι ένα έργο ζωής για μένα, το οποίο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα κυκλοφορήσει στα μέσα Μαρτίου».

Μίκης, ο οικουμενικός μουσουργός

«Πραγματικά έχω σταθεί πάρα πολύ τυχερός στις συνεργασίες μου. Έχω συνεργαστεί με εξαιρετικούς καλλιτέχνες Έλληνες και ξένους, αλλά, αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιον, χωρίς σκέψη θα έλεγα, τον οικουμενικό μας μουσουργό Μίκη Θεοδωράκη. Νομίζω ότι το «γιατί» είναι αυτονόητο».

O Νικόλα Πιοβάνι (ιταλικά: Nicola Piovani, 26 Μαΐου 1946) είναι Ιταλός μουσικοσυνθέτης, πιανίστας και διευθυντής ορχήστρας.

Ο Στέφανος Κορκολής μιλά στο iefimerida για τη συναυλία του με τον οσκαρικό Νicola Piovani | iefimerida.gr 2

Είναι ευρύτερα γνωστός από τη μουσική του για πολλές κινηματογραφικές ταινίες καθώς και θεατρικά έργα. Το 1998 του απονεμήθηκε το βραβείο Όσκαρ καλύτερης μουσικής για την ταινία La Vita è bella του Ρομπέρτο Μπενίνι, που προβλήθηκε στην Ελλάδα με τον τίτλο «Η Ζωή Είναι Ωραία».

Μέχρι στιγμής ο Πιοβάνι έχει γράψει μουσική για πάνω από 130 ταινίες, συμπεριλαμβανομένης και της ταινίας του Περικλή Χούρσογλου «Ο κύριος με τα γκρι». Ο ίδιος λέει πως «η κάθε ταινία έχει τη δική της προσωπικότητα. Πρέπει να παραμερίζεις τις φιλοδοξίες σου όταν συνθέτεις ένα σάουντρακ και να ταυτίζεσαι με την ταινία».

NICOLA PIOVANI – ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, ΤΡΙΤΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018, στις 20:30
Μια βραδιά αφιερωμένη στο Coeurs pour Tous Hellas

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Στέφανος Κορκολής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ