Απίστευτη κούρσα από τον Κόλμαν -Παγκόσμιο ρεκόρ στα 60 μ. με 6.34 [βίντεο] - iefimerida.gr

Απίστευτη κούρσα από τον Κόλμαν -Παγκόσμιο ρεκόρ στα 60 μ. με 6.34 [βίντεο]

Ο Κρίστιαν Κόλμαν (Φωτογραφία: AP/ David J. Phillip)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρώτη φορά το παγκόσμιο ρεκόρ... κόλλησε σε τεχνικές λεπτομέρειες. Αυτή τη φορά, ο Κρίστιαν Κόλμαν όχι μόνο φρόντισε να «μετρήσει» η επίδοσή του, αλλά το... διέλυσε κιόλας.

Ο 21χρονος Αμερικανός σπρίντερ τερμάτισε σε 6.34 στα 60 μ. του πρωταθλήματος κλειστού στίβου των ΗΠΑ, στην Αλμπουκέρκη. Ετσι, κατέρριψε το 6.39 που είχε σημειώσει δύο φορές- το 1998 και το 2001- ο συμπατριώτης του Μορίς Γκριν.

Ο Κόλμαν είχε ήδη τρέξει πιο γρήγορα από το παγκόσμιο ρεκόρ. Ηταν στις 19 Ιανουαρίου, όταν είχε σταματήσει το χρονόμετρο στο 6.37. Ομως, αυτή η επίδοση δεν θα αναγνωριζόταν ως ρεκόρ, γιατί το κλειστό στάδιο του Κλέμσον στο οποίο το είχε πετύχει δεν είχε ηλεκτρονικούς βατήρες, ούτε ο σπρίντερ είχε περάσει αμέσως μετά από έλεγχο ντόπινγκ, δύο από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να «μετρήσει» ένα παγκόσμιο ρεκόρ.

Τώρα όμως, όλα αυτά είναι... τακτοποιημένα. Ο Κόλμαν έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του να πετύχει και επίσημα παγκόσμιο ρεκόρ, όταν στην Αλμπουκέρκη τερμάτισε σε 6.42 στον ημιτελικό των 60 μέτρων. Περίπου τρεις ώρες αργότερα, κάθισε ξανά στους βατήρες για τον τελικό. Μπορεί να μην έκανε την ιδανική εκκίνηση, αλλά ανέκαμψε γρήγορα. Και παρότι σήκωσε τα χέρια του τη στιγμή που περνούσε τη γραμμή του τερματισμού, είχε πετύχει το εκπληκτικό 6.34.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ