Διαφωνίες στην κυβέρνηση: χαμηλώνουν τους τόνους, επιμένουν στις απόψεις τους! - iefimerida.gr

Διαφωνίες στην κυβέρνηση: χαμηλώνουν τους τόνους, επιμένουν στις απόψεις τους!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τη δυσαρέσκεια που προκάλεσαν οι δηλώσεις για τα αυθαίρετα της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη να παραμένει έντονη στην κυβέρνηση, η τελευταία επιχειρεί τώρα να χαμηλώσει τους τόνους, πιεζόμενη από τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα εξειδίκευσης και παρουσίασης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος για το διάστημα 2012-2015, που δεν επιτρέπουν ...διαφωνίες.Μιλώντας χθες στον Real FM, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησης της κ.Μπιρμπίλη από την κυβέρνηση, παρατηρώντας όμως πως «κανείς υπουργός δεν μπορεί να δεσμεύσει μία κυβερνητική απόφαση που είναι συλλογική». Θεμιτή χαρακτήρισε από τον ίδιο σταθμό την έκφραση διαφορετικών απόψεων μέσα στα υπουργικά συμβούλια και ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης, όχι όμως και την έκφραση διαφωνιών μετά από τη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων σε κυβερνητικό επίπεδο. Ο κ.Πεταλωτής διαβεβαίωσε ότι η λύση για τα αυθαίρετα δεν έχει εισπρακτικό χαρακτήρα, αλλά πρωτίστως το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, μην κάνοντας πίσω όμως στην προαναγγελθείσα από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ρύθμιση και τονίζοντας μάλιστα πως αυτό που έχει σημασία είναι να προχωρήσει το έργο με αποφαστιστικότητα.

Το θέμα πάντως, δεν έληξε εκεί και στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να επανέλθει στο προσκήνιο, με τον πρωθυπουργό να στέλνει προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα ότι δεν θα ανεχθεί άλλου είδους δημόσιες -ή μη πλέον- διαφοροποιήσεις. Χθες πάντως, η κ.Μπιρμπίλη βρήκε αίφνης έναν απρόσμενο σύμμαχο που ακούει στο όνομα Γιάννης Πανάρετος. Μιλώντας στο Βήμα FM, ο υφυπουργός Παιδείας, παρέπεμψε στον πρωθυπουργό ως τον αρμόδιο, αλλά και τον έχοντα την ευκαιρία να επιλέγει τα πρόσωπα που θεωρεί κατάλληλα να υλοποιήσουν μια πολιτική. «Θα μπορούσε να έχει επιλέξει έναν κατασκευαστή για υπουργό», είπε, κάνοντας λόγο για 'γνωστές' απόψεις της κ.Μπιρμπίλη, υπό την καθοδήγηση του ίδιου του πρωθυπουργού. Συμμερίστηκε πάντως τον προβληματισμό του κ.Παπακωνσταντίνου για μια κατάσταση (σ.σ. των αυθαιρέτων) όπου έχει χαθεί ο έλεγχος, όπως είπε. «Το ότι υπάρχει μία υπουργός Περιβάλλοντος που αμύνεται της προστασίας του περιβάλλοντος -κάνει το καθήκον της- γιατί είναι κακό;», αναρωτήθηκε από την πλευρά του μιλώντας στο Ράδιο 9 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παντελής Οικονόμου, που επέλεξε αυτό το βήμα για να εκφράσει την αντίθεσή του στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ και την πώληση της ΔΕΗ και του ΟΤΕ. Την υποχρέωση της Πολιτείας να εισπραχθούν τα πρόστιμα που έχουν καταλογιστεί για τα αυθαίρετα χωρίς όμως λογική τακτοποίησης ή περαίωσης, υποστήριξε και ο Κώστας Καρτάλης από τα μικρόφωνα του Αθήνα 9,84, ενώ την εκλογίκευσή τους ζήτησε ο Πάρις Κουκουλόπουλος, προειδοποιώντας ειδικά για την εξέλιξη που δρομολογείται στη ΔΕΗ ότι βαδίζουμε προς ενεργειακή εξάρτηση της χώρας και καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι δεν άλλαξε τον ενεργειακό σχεδιασμό της ΝΔ.

Και όλα αυτά, πριν ακόμα γνωστοποιηθεί ακόμα πλήρως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης επί των συγκεκριμένων θεμάτων. Διότι στην πραγματικότητα, τότε αναμένεται να 'αρχίσουν τα όργανα' και επισήμως...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ