Σε ρυθμούς καρναβαλιού η Πάτρα -Το μεσημέρι η μεγάλη παρέλαση - iefimerida.gr

Σε ρυθμούς καρναβαλιού η Πάτρα -Το μεσημέρι η μεγάλη παρέλαση

Το μεσημέρι η παρέλαση του καρναβαλιού της Πάτρας (Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι της Πάτρας, καθώς η μεγάλη παρέλαση θα ξεκινήσει στις 2 μ.μ., με τη συμμετοχή χιλιάδων ντόπιων και επισκεπτών.

Η σάτιρα, η ανατροπή, η ευρηματικότητα και η φαντασία αναμένεται να είναι όπως πάντα τα βασικά χαρακτηριστικά της παρέλασης. Κεντρικό θέμα φέτος η ανεργία και το άρμα του βασιλιά καρνάβαλου θα έχει τη μορφή άνεργου απελπισμένου, σχεδόν πνιγμένου στη θάλασσα της κρίσης που τραβά τα μαλλιά του.

Μετά τον βασιλιά καρνάβαλο θα παρελάσει το άρμα της βασίλισσας, που φέτος είναι η Όλγα Κατσάρα, που θα είναι ένας βάλτος με βατράχια και σαύρες που έχουν «βασιλικά» στέμματα και ένα λαχανί δέντρο με ανθρώπινη μορφή. Τα χρώματα είναι γήινα, ενώ φέτος το άρμα θα πλαισιωθεί και από φυσικά στοιχεία με λουλούδια και στοιχεία χλωρίδας, παραπέμποντας στην αναγέννηση, στην άνθηση της φύσης και στον ερχομό της 'Ανοιξης. Τα στοιχεία αυτά έχουν αντληθεί από τα κηπάρια του δήμου Πατρέων και θα δώσουν μια γήινη, ολοζώντανη και φυσική παρουσία στο άρμα, φέρνοντας τη φύση στους δρόμους της Πάτρας.

Επίσης, θα παρελάσουν το φετινό άρμα του καρναβαλιού των μικρών «Ζουζουνο-όχημα» και τα παλαιότερα άρματα, «Πειρατικό Καράβι», «'Αρμα του Ποσειδώνα», «Ξαφνικά ένας Παπαγάλος», «Τρένο» και «Πρίγκιπας Τραγουδιστής».

Τα άρματα κατασκευάζονται κάθε χρόνο στο καρναβαλικό εργαστήριο του δήμου Πατρέων, και συνδυάζουν τη μεγαλοπρέπεια, την καλλιτεχνική ποιότητα και τη σάτιρα, στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα.

Αμέσως μετά, θα ξεχυθούν στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας περισσότεροι από 30.000 καρναβαλιστές, μέλη των 138 πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού» που κάθε χρόνο βάζουν με τον αυθορμητισμό τους την δική τους σφραγίδα στην μεγάλη γιορτή της πόλης. Με τις πολύχρωμες και ευφάνταστες στολές τους, που είναι εμπνευσμένες κυρίως από θέματα της πολιτικής και της καθημερινότητας, καθώς και με τα 20 άρματα που θα τους συνοδεύουν, αναμένεται να στείλουν μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας.

Η παρέλαση θα ολοκληρωθεί με τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, ενώ στις 9 μ.μ., στον μόλο της Αγίου Νικολάου, θα γίνει η τελετή λήξης και η παραδοσιακή καύση του καρνάβαλου.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καρναβάλι Πάτρα παρέλαση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ