Αστυνομική προστασία για τον «τρομοκράτη» Τζεμ Εζντεμίρ -Στο ίδιο ξενοδοχείο με τους Τούρκους - iefimerida.gr

Αστυνομική προστασία για τον «τρομοκράτη» Τζεμ Εζντεμίρ -Στο ίδιο ξενοδοχείο με τους Τούρκους

Ο πολιτικός των Γερμανών Πρασίνων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπό αστυνομική προστασία βρίσκεται ο Τζεμ Εζντεμίρ στη διάρκεια της Συνόδου για την ασφάλεια στο Μόναχο καθώς διαμένει στο ίδιο ξενοδοχείο με την τουρκική αντιπροσωπεία.

Είχε προηγηθεί ένα περιστατικό το πρωί της Παρασκευής όταν ο πρώην επικεφαλής των Πρασίνων και γνωστός ως σφοδρός επικριτής του Ταγίπ Ερνογάν συνάντησε τυχαία στο λόμπι του ξενοδοχείου τα μέλη της τουρκικής αντιπροσωπεία. «Στην έκφραση των προσώπων τους ήταν ορατή η δυσαρέσκειά τους που με έβλεπαν», δήλωσε στην εφημερίδα Welt am Sonntag.

Όταν χθες Σάββατο το πρωί ο τουρκικής καταγωγής Γερμανός πολιτικός Εζντεμίρ πήγε να πάρει το πρωινό βρήκε έξι αστυνομικούς στο διάδρομο, που είχαν σταλεί να τον φρουρούν και έκτοτε τον συνοδεύουν ανελλιπώς, ενώ στα ραντεβού του πηγαίνει με περιπολικό.

Από την αστυνομία του Μονάχου εξήγησαν στον πολιτικό των Πρασίνων ότι οι Τούρκοι είχαν παραπονεθεί ότι στο ξενοδοχείο τους βρισκόταν ένας «τρομοκράτης», εννοώντας τον Εζντεμίρ.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μονάχου επιβεβαίωσε ότι αρχικά δεν είχαν σχεδιαστεί κάποια μέτρα προστασίας για τον Εζντεμίρ.

Το περιστατικό, σχολίασε ο Εζντεμίρ, επιβεβαιώνει την άποψή του «για τη φύση του καθεστώτος στην Άγκυρα» κι ότι «αποκομίζει κανείς μια εικόνα τι επιθετικότητα βγάζει προς τα έξω το προσωπικό “αν-ασφαλείας” στην Τουρκία, όταν συμπεριφέρονται έτσι εδώ»»...

Ο πρώην επικεφαλής των Πρασίνων ασκεί συχνά δριμεία κριτική για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την πολιτική κατάσταση στην Τουρκία, ενώ φλέρταρε με τη θέση του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας σε περίπτωση που στέφονταν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις για το «συνασπισμό Τζαμάικα» μεταξύ των κομμάτων της Χριστιανικής Ένωσης, των Πρασίνων και των Φιλελευθέρων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ