«Ναι» στο κούρεμα από τις γερμανικές τράπεζες - iefimerida.gr

«Ναι» στο κούρεμα από τις γερμανικές τράπεζες

«Ναι» στο κούρεμα από τις γερμανικές τράπεζες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων με το χρέος που διακρατούν προτίθενται οι περισσότερες γερμανικές τράπεζες. Μάλιστα, στο «κούρεμα» θα πάρει μέρος και η BNP Paribas, η μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα ανά κεφαλαιοποίηση, σύμφωνα με εκπρόσωπό της.

«Η τράπεζα θα συμμετάσχει με τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει στην ανταλλαγή στο πλαίσιο του PSI» ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος.

Και η FMS Wertmanagement, η μεγαλύτερη τράπεζα με έκθεση στα ελληνικά ομόλογα συνολικής ονομαστικής αξίας άνω των 8 δισ. ευρώ, θα αποδεχθεί την συμφωνία, ανέφερε άλλη πηγή.

Σύμφωνα με το Reuters, η συνολική αξία των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι γερμανικές τράπεζες ανέρχεται περίπου σε 15 δiσ. ευρώ. Τα περισσότερα γερμανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν ήδη απομειώσει στα λογιστικά τους βιβλία κατά περίπου τρία τέταρτα την αξία του ελληνικού χρέους που διακρατούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ