«Το Μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη σε δώδεκα γλώσσες - iefimerida.gr

«Το Μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη σε δώδεκα γλώσσες

Οδυσσέας Ελύτης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη (1911-1996), το οποίο περιλαμβάνει την ανάγνωση αποσπάσματος από το έργο του «Το Μονόγραμμα» στα ελληνικά και σε έντεκα ξένες γλώσσες, διοργανώνει η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Σωματείο «Ελληνικές Ρίζες».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 19:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

Το αφιέρωμα έχει στόχο να τιμήσει τον μεγάλο Έλληνα ποιητή, καθώς, επίσης, και να παρουσιάσει την οικουμενικότητα του έργου του, όπως αυτό εκτυλίσσεται μέσα από τις διαφορετικές μεταφράσεις. Το απόσπασμα θα διαβαστεί αρχικά στα ελληνικά κι έπειτα θα αποδοθεί στα αγγλικά, αραβικά, βουλγαρικά, γαλλικά, γερμανικά, ιαπωνικά, ισπανικά, ιταλικά, ρουμανικά, ρώσικα και σουηδικά. Κατόπιν, και κλείνοντας έτσι την εκδήλωση, θα ακουστεί ηχογραφημένο ολόκληρο το «Μονόγραμμα», από την ποιήτρια και σύντροφο του Οδυσσέα Ελύτη, Ιουλίτα Ηλιοπούλου και τον Μίκη Θεοδωράκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ