Τελικός Κυπέλλου μπάσκετ: Ολυμπιακός και ΑΕΚ στην Κρήτη για το... πρώτο

Η ώρα για το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς στο ελληνικό μπάσκετ έφτασε.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος σήμερα (17:15, ΕΡΤ1) στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου Κρήτης. Σε έναν τελικό δίχως οπαδούς, αλλά με μαθητές και μικρά παιδιά ο ΟΣΦΠ θέλει να επιστρέψει στους τίτλους, ενώ η ΑΕΚ να κατακτήσει μετά από πολλά χρόνια ξανά έναν τίτλο.

Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, πιο «γεμάτη» ομάδα, αλλά η ΑΕΚ πάει για την... ζημιά, ενώ στο τελευταίο μεταξύ τους ματς η Ενωση κέρδισε στο ΟΑΚΑ.

Τέσσερα χρόνια έχουν κυλήσει από την τελευταία εμφάνιση των «ερυθρολεύκων» στον τελικό Κυπέλλου και την ολοκλήρωση των έξι συνεχόμενων τελικών με τον «αιώνιο» αντίπαλό τους, στο κλειστό του Ελληνικού, ενώ η ΑΕΚ επιστρέφει στη θέση της φιναλίστ, μετά το 2001 και την κατάκτηση του τίτλου στο ΟΑΚΑ, όπως είχε συμβεί κι έναν χρόνο, νωρίτερα, στη Θεσσαλονίκη, κόντρα στον ίδιο αντίπαλο (ΠΑΟ, Ιβκοβιτς εναντίον Ομπράντοβιτς).

Για την ΑΕΚ, η κατάκτηση του 4ου κυπέλλου στην ιστορία της θα είναι η πρώτη απόδειξη ότι επέστρεψε στο ελληνικό μπάσκετ. Η Ενωση προέρχεται από την πρόσφατη πρόκριση στους «16» του Champions League, έχει τη μέγιστη «δίψα» για έναν τίτλο, στον πάγκο της βρίσκεται ξανά ο προπονητής του τελευταίου πρωταθλήματός της (2002), Ντράγκαν Σάκοτα, ενώ ενίσχυσε το ελληνικό στοιχείο με την προσθήκη του Βασιλόπουλου και έχει δύο σημαντικές προσθήκες ξένων (Χάντερ, Πάντερ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ολυμπιακός αεκ μπάσκετ τελικός

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ