Τσιάρας για Novartis: Η Κυβέρνηση δεν έχει κινηθεί θεσμικά - iefimerida.gr

Τσιάρας για Novartis: Η Κυβέρνηση δεν έχει κινηθεί θεσμικά

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος κάποιος μάρτυρας να μην είναι φανερός» Φωτογραφία: eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αυτή τη στιγμή δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος κάποιος μάρτυρας να μην είναι φανερός και φαντάζομαι σε αυτή τη διαδικασία και εφόσον συσταθεί η προανακριτική επιτροπή, για την οποία έκανε πρόταση η κυβέρνηση, δεν θα κρυφτούν».

Αυτό δήλωσε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καρδίτσας, Κώστας Τσιάρας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», με αφορμή την επικείμενη συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή, την ερχόμενη Τετάρτη, της πρότασης της κυβερνητικής πλειοψηφίας για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis.

«Η κυβέρνηση με μία σπουδή, η οποία δεν εξηγείται, με παρεμβάσεις που σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό γεννούν τεράστια ερωτηματικά αυτή τη στιγμή, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, "κλείνει το μάτι" και δείχνει ενόχους δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ υπουργούς» εκτίμησε ο κ. Τσιάρας και εξήγησε:
«Με τη μαρτυρία απλά και μόνο τριών κρυμμένων ανθρώπων κανείς δεν μπορεί να δεχθεί ότι τέτοιου είδους κατηγορίες μπορούν με ευκολία να απευθύνονται σε ανθρώπους, οι οποίοι έχουν βρεθεί σε συγκεκριμένες θέσεις. Γεννούν απορίες όλα αυτά αλλά και σε πολύ μεγάλο βαθμό αγανάκτηση».

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ επισήμανε ότι ο ισχυρισμός περί κυβερνητικής μεθόδευσης στην υπόθεση Novartis αποδεικνύεται από «το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, έναν χρόνο νωρίτερα, είχε προαναγγείλει την τελική εξέλιξη, το γεγονός ότι η καθοριστική τρίτη μαρτυρία δίνεται μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Αθήνας και με την προσπάθεια βασικών στελεχών της κυβέρνησης να χειραγωγήσουν όλη αυτή την υπόθεση».

«Μιλάω για τον κ. Τζανακόπουλο, τον κ. Κοντονή, τον κ. Παπαγγελόπουλο και βεβαίως τον κ. Πολάκη, ο οποίος λίγο-πολύ μας είπε ότι ξέρει τους κρυμμένους μάρτυρες.

Δημιουργείται προφανώς ένα σκηνικό, που σε έναν μεγάλο βαθμό, δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει κινηθεί θεσμικά. Αν σε αυτό προσθέσετε το γεγονός ότι στο διαβιβαστικό της αντιεισαγγελέως υπάρχει σαφής αναφορά για τον υπουργό Υγείας το 2015, τον κ. Κουρουπλή, και η κυβέρνηση έκανε μία τεράστια προσπάθεια και να τον καλύψει, αλλά πολύ περισσότερο να μην τον εντάξει ακριβώς στην ίδια λογική, στη συζήτηση που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη και αν και σε αυτό συνυπολογίσετε ότι υπάρχει και άλλη μία δικογραφία, που αφορά τον κ. Καμμένο, για την οποία δεν μιλάει κανείς από την πλευρά της κυβέρνησης -σαν να μην είναι μία απόφαση που μας απασχολεί με τον ίδιο τρόπο, με συγκεκριμένα ερωτήματα, που έχει διαβιβαστεί από την αρμόδια εισαγγελέα- αντιλαμβάνεστε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σκηνικό καταρχήν επιλεκτικών προθέσεων της κυβέρνησης απέναντι στους πολιτικούς της αντιπάλους και μόνο» εξήγησε.

Πρόσθεσε, ακόμη, πως «υπάρχουν πολλά ερωτήματα σε σχέση ακόμη και με την παρουσία του κ. Τζανακόπουλου, τη Δευτέρα το πρωί, μετά το συλλαλητήριο, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου». «Εγώ» συνέχισε «μπορώ να εικάζω ότι προσπάθησε ο κ. Τζανακόπουλος να εξαιρεθεί ο κ. Κουρουπλής, διότι αν διαβάσετε το συγκεκριμένο διαβιβαστικό της εισαγγελέως, που ουσιαστικά έφτασε στη Βουλή μαζί με τη δικογραφία, θα δείτε ότι υπάρχει εμφανής και σαφής αναφορά στο πρόσωπο του κ. Κουρουπλή, χωρίς να λέει το όνομα -πρωτοφανές κυριολεκτικά- ωστόσο, δείχνοντας ότι υπάρχει ένα ζήτημα».

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της ψηφοφορίας στη Βουλή, την ερχόμενη Τετάρτη, ο κ. Τσιάρας διευκρίνισε: «Εμείς έχουμε δηλώσει ότι πρέπει να είναι όλα στο φως. Βέβαια, θα ψηφίσουμε υπέρ της προανακριτικής επιτροπής και το ξεκαθαρίζω αυτό.

Η ΝΔ δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα, το έχουμε πει προς όλες τις κατευθύνσεις και επιμένουμε σε αυτή μας τη θέση. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία πρόταση από την πλευρά της κυβέρνησης προς το σώμα του ελληνικού κοινοβουλίου, που λέει αν πρέπει ή δεν πρέπει να συσταθεί ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή [...] Για μένα προσωπικά οι δέκα κάλπες είναι μία πρακτική προκειμένου να σπιλώσει όσο γίνεται περισσότερο ο κ. Τσίπρας και οι άνθρωποι του δικού του περίγυρου -μιας και αυτοί παίρνουν τις αποφάσεις- να σπιλώσουν όσο γίνεται περισσότερο αξιοπρέπειες ανθρώπων, που σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό αρκετοί από αυτούς δεν έχουν καμία μα καμία απολύτως εμπλοκή».
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κώστας Τσιάρας Novartis ΝΔ συζήτηση Βουλή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ