Ο Παπανδρέου προσπάθησε να ξαναβάλει τον Λαμπρινίδη στην κυβέρνηση - iefimerida.gr

Ο Παπανδρέου προσπάθησε να ξαναβάλει τον Λαμπρινίδη στην κυβέρνηση

Γιώργος Παπανδρέου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μοιάζει απίστευτο και όμως είναι αληθινό. Την ώρα που η χώρα πασχίζει να σωθεί από την χρεοκοπία, ο Παπανδρέου προσπαθεί να διασώσει τους «κηπουρούς» του.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr μετά την πρόσφατη αποχώρηση του ΛΑΟΣ απο την κυβέρνηση και την παραίτηση του πρέσβη Γιώργου Γεωργίου απο την θέση του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας, ο Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και του ζήτησε να τοποθετήσει στην θέση του τον Σταύρο Λαμπρινίδη, πρώην ευρωβουλευτή και πρώην υπουργό Εξωτερικών και εκ των κορυφαίων ...κηπουρών του ΓΑΠ.

Λέγεται ότι ο Λουκάς Παπαπαδήμος αρνήθηκε ευγενικά, αλλά αποφασιστικά να αξιοποιήσει τον Λαμπρινίδη ο οποίος ελέω Γιώργου διετέλεσε ευρωβουλευτής, πρέσβης επί τιμή, αθροίζοντας διαχρονικά θέσεις και προνόμια στην δημόσια διοίκηση από την εποχή που ο Γιώργος ήταν υπουργός Εξωτερικών του Σημίτη.

Το κόλλημα του Παπανδρέου με τους κηπουρούς του δεν είναι τυχαίο και ενδεχομένως η προσπάθεια του να διασώσει πολιτικά τους συνεργάτες του να σχετίζεται με την επιθυμία του να παραμείνει ο ίδιος ενεργός, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή... θα επιστρέψει στην πολιτική σκηνή της χώρας. Υπό αυτήν την λογική δεν είναι τυχαίο, ότι με διαρροές στον τύπο δηλώνει ότι αυτός «δεν είναι Καραμανλής» και φεύγοντας από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ δεν θα μείνει μουγγός και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει στον δημόσιο διάλογο.

Να θυμίσουμε ότι ορκωμοσία της κυβέρνησης συνεργασίας του Λουκά Παπαδήμου, στις 11 Νοεμβρίου του 2011 καθυστέρησε επί ώρες επειδή ο Παπανδρεόυ παζάρευε έως την τελευταία στιγμή την παραμονή των κηπουρών του στην κυβέρνηση, κυρίως των Σταυρου Λαμπρινίδη, Πάνου Μπεγλίτη, Γιώργου Παπακωσταντίνου, Παύλου Γερουλάνου και Σπύρου Κουβέλη. Δεν κατάφερε να διασώσει τους δύο πρώτους, κατόρθωσε όμως να κρατήσει στην κυβέρνηση τους τρεις άλλους. Ο Σπύρος Κουβέλης καταψήφισε στην συνέχεια το δεύτερο μνημόνιο και παραιτήθηκε από υπουργός και στην συνέχεια διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και σήμερα είναι ανεξάρτητος βουλευτής.

Λέγεται, ότι ο Παπανδρέου σκοπεύει, αν χρειαστεί, να δώσει μάχη με τον νέο πρόεδρο του κόμματος, για να συμπεριληφθούν οι «κηπουροί» του στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, μολονότι οι περισσότεροι εξ αυτών δεν διαθέτουν το πολιτικό βάρος για να εκλεγούν χωρίς την ασπίδα του τέως πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ