Τρέχουν να προλάβουν το καλοκαίρι -Πότε ξεκινούν οι διαδικασίες αποκατάστασης της προβλήτας στο λιμάνι της Σαντορίνης - iefimerida.gr

Τρέχουν να προλάβουν το καλοκαίρι -Πότε ξεκινούν οι διαδικασίες αποκατάστασης της προβλήτας στο λιμάνι της Σαντορίνης

Φωτογραφία: IntimeNews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο παραπέντε της Ανοιξης και λίγους μήνες πριν το καλοκαίρι, αποφάσισαν να τρέξουν στο υπουργείο Υποδομών προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης του προβλήτα στο λιμάνι της Σαντορίνης.

Εγκρίθηκε η δέσμευση 8.400.000 εκατ. ευρώ για τη δημοπράτηση του έργου «Επισκευή προβλήτα Αθηνιού Ν. Θήρας».

Η διενέργεια του διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου, στο λιμάνι ενός εκ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών παγκοσμίως, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, θα διενεργηθεί με τη διαδικασία του ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού με αναθέτουσα αρχή τη Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Με την ολοκλήρωση του έργου, αναμένεται να δοθεί λύση στην προβληματική κατάσταση του λιμανιού. Υπενθυμίζεται ότι το έργο για το λιμάνι της Σαντορίνης ξεκίνησε το 2005, παραδόθηκε το 2010 και το 2016, μέσα σε μόλις 6 χρόνια, παρουσίασε σοβαρά προβλήματα στον προβλήτα που έδεναν τα πλοία της ακτοπλοΐας, (μετακινήσεις πλακών στο υπόστρωμα της θάλασσας, σπηλαιώσεις στα κρηπιδώματα, εκρίζωση μεταλλικών αναδομών, καθιζήσεις και ρωγμές στο οδόστρωμα κ.ά).

Με την υλοποίηση του έργου θα αποκατασταθούν άμεσα και άρτια όλες οι προκληθείσες ζημίες που υπέστη ο προβλήτας του λιμένα, χωρίς ωστοσο να αναφέρεται πότε θα ολοκληρωθεί.

Το λιμάνι του Αθηνιού είναι ο κύριος πυλώνας υποδοχής του νησιού και εδώ και καιρό αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργικότητας, με τις λιμενικές υποδομές του να υπολειτουργούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ