Forbes: «Οι Έλληνες επιχειρηματίες χτίζουν την μοντέρνα Ακρόπολη» - iefimerida.gr

Forbes: «Οι Έλληνες επιχειρηματίες χτίζουν την μοντέρνα Ακρόπολη»

Παρθενώνας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα κατέγραψε το περιοδικό Forbes το οποίο εκφράζει αμφιβολίες σχετικά με την δυνατότητα της χώρας να προωθήσει την καινοτομία.

«Επιχειρηματίες υπήρχαν στην Ελλάδα από την εποχή του Ευριπίδη και του Αριστοτέλη όταν διακινούσαν το μάραμαρο μεταξύ των πόλεων μέχρι σήμερα που ηγούνται σε start-up επιχειρήσεις όπως η Αριάνα Χάφινγκτον. Ωστόσο παρά το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο υπάρχουν έντονες αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα της χώρας να καινοτομεί προκειμένου να είναι θελκτική σε ξένες επενδύσεις», αναφέρει το Forbes, η αρθρογράφος του οποίου βρέθηκε στην Αθήνα για να καλύψει την ελληνική εβδομάδα επιχειρηματικότητας.

«Η εβδομάδα επιχειρηματικότητας είναι μια εκδήλωση αμερικανικής έμπνευσης που ξεκίνησε το 2009 ένα χρόνο μετά την κατάρρευση της Wall Street. Στο ίδιο μοτίβο, οι Έλληνες επιχειρηματίες δημιούργησαν μια πλατφόρμα προκειμένου να φέρουν κοντά τα επιχειρηματικά κεφάλαια στους ανθρώπους με καινοτόμες ιδέες», αναφέρεται σχετικά.

Το περιοδικό φιλοξενεί δηλώσεις του οικονομολόγου Αρίστου Δοξιάδη, ο οποίος επισημαίνει πως η διαφθορά αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Παράλληλα το δημοσίευμα επισημαίνει πως «ένα άλλο μεγάλο αγκάθι για την ανάπτυξη της χώρας αποτελεί η γραφειοκρατία καθώς πολλοί νέοι επιχειρηματίες δήλωναν πως ήταν πολύ πιο εύκολο να δραστηριοποιηθούν ως ξένες εταιρείες παρά ως ελληνικές. Επιπλέον η μικρή αγορά ωθεί τους Έλληνες επιχειρηματίες να σκέφτονται σε παγκόσμια κλίμακα και να δημιουργούν έσοδα από την αρχή, σε αντίθεση με τις αμερικανικές start-up επιχειρήσεις».

«Θα πρέπει να βρούν ένα βιώσιμο μοντέλο για την εταιρεία τους το οποίο θα λειτουργεί άμεσα καθώς δεν υπάρχουν επενδυτές στην Ελλάδα ''που θα τους πουν πάρε μερικά εκατομμύρια, ανάπτυξε το project σου και τα λέμε σε δύο χρόνια''», αναφέρει στο περιοδικό ο Γιώργος Κασελάκης, συνιδρυτής του ελληνικού OpenFund.

H πραγματικότητα στην Ελλάδα επισημαίνει το Forbes είναι ότι πρόκειται για μια χώρα που βρίσκεται σε οικονομική και -λόγω των επικείμενων εκλογών- πολιτική αστάθεια, που δεν μπορεί να βοηθήσει τις επενδύσεις.

Μάλιστα η αρθρογράφος δηλώνει εντυπωσιασμένος από την ποιότητα και το επίπεδο των Ελλήνων επιχειρηματιών που συνάντησε στην Αθήνα, τονίζει ωστόσο πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο υδροκεφαλισμός του ελληνικού κράτους.

Επιπλέον καλεί τους Έλληνες πολιτικούς να αντικρύσουν την γεμάτη σκαλωσιές Ακρόπολη και να ανακαλέσουν στη μνήμη τους τις αρχαίους μύθους όπως αυτόν του βασιλιά Μίδα που μετέτρεπε σε χρυσό ότι ακουμπούσε...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ