Πρόεδρος και εισαγγελέας Αρ. Πάγου «ασπίδα» στους δικαστές που ερευνούν την Novartis: «Μην τους στοχοποιείτε» - iefimerida.gr

Πρόεδρος και εισαγγελέας Αρ. Πάγου «ασπίδα» στους δικαστές που ερευνούν την Novartis: «Μην τους στοχοποιείτε»

Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απόλυτη στήριξη στους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς που διενεργούν την έρευνα για την Novartis παρέχουν με δήλωση τους ο πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ζητώντας νηφαλιότητα και αυτοσυγκράτηση στην δημόσια κριτική των δικαστικών ενεργειών.

Σημειωτέον ότι είναι η πρώτη φορά που η κορυφή της πυραμίδας του Αρείου Πάγου βγάζει κοινή ανακοίνωση, γεγονός που δείχνει τον βαθμό της στήριξης που επιθυμούν να δώσουν στους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς.

Η ανακοίνωση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου αναρτήθηκε σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα του Αρείου Πάγου, χωρίς να διανεμηθεί στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Ειδικότερα, ο Βασίλης Πέππας και η Ξένη Δημητρίου κατ΄ αρχάς αναφέρουν ότι «ο χειρισμός από τη ∆ικαιοσύνη υποθέσεων που αφορούν το δημόσιο συμφέρον και προβληματίζουν την κοινωνία, γίνεται µε ασφάλεια μόνο μέσα σε ατμόσφαιρα νηφαλιότητας, που προϋποθέτει, μεταξύ άλλων, τήρηση του μέτρου και αυτοσυγκράτηση, κατά την εκφορά δημόσιου λόγου, κριτικού των δικαστικών ενεργειών».

Στη συνέχεια, αφού επισημαίνουν ότι η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι αποτρεπτική κάθε είδους παρεμβάσεων στο έργο των δικαστικών λειτουργών, τονίζουν ότι«ο δημόσιος λόγος, µε τον οποίο γίνεται προσωπική στοχοποίηση λειτουργών της ∆ικαιοσύνης, δεν βοηθάει, αλλά βλάπτει τη διατήρηση του κλίματος νηφαλιότητας που απαιτείται».

Δεν παραλείπουν να αναφέρουν ότι «η νοµιµότητα των αποφάσεων και των ενεργειών των λειτουργών της ∆ικαιοσύνης υπόκειται σε έλεγχο κατά τον θεσμικά προβλεπόμενο τρόπο».

Το πλήρες κείμενο της ηγεσίας της Δικαιοσύνης έχει ως εξής:

«Ο χειρισµός από τη ∆ικαιοσύνη υποθέσεων που αφορούν το δηµόσιο συµφέρον και προβληµατίζουν την κοινωνία, γίνεται µε ασφάλεια µόνο µέσα σε ατµόσφαιρα νηφαλιότητας, που προϋποθέτει, µεταξύ άλλων, τήρηση του µέτρου και αυτοσυγκράτηση, κατά την εκφορά δηµόσιου λόγου, κριτικού των δικαστικών ενεργειών.

Η δε θεσµοθετηµένη από την έννοµη τάξη µας λειτουργική ανεξαρτησία της ∆ικαιοσύνης είναι αποτρεπτική κάθε είδους παρεµβάσεων στο έργο των δικαστικών λειτουργών.

Όµως, ο δηµόσιος λόγος, µε τον οποίο γίνεται προσωπική στοχοποίηση λειτουργών της ∆ικαιοσύνης, δεν βοηθάει, αλλά βλάπτει τη διατήρηση του κλίµατος νηφαλιότητας που απαιτείται. ΄Αλλωστε, η νοµιµότητα των αποφάσεων και των ενεργειών των λειτουργών της ∆ικαιοσύνης υπόκειται σε έλεγχο κατά τον θεσµικά προβλεπόµενο τρόπο.

Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πέππας

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη ∆ηµητρίου-Βασιλοπούλου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ