Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι κάτοικοι Φιλοθέης-Ψυχικού -Ζητούν ακύρωση των νέων αντικειμενικών αξιών - iefimerida.gr

Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι κάτοικοι Φιλοθέης-Ψυχικού -Ζητούν ακύρωση των νέων αντικειμενικών αξιών

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παράνομες και αντισυνταγματικές υποστηρίζουν ότι είναι οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων της περιοχής των δήμων Φιλοθέης και Ψυχικού με προσφυγή στο ΣτΕ που κατέθεσαν το Σωματείο «Ένωση Ιδιοκτητών Ψυχικού», αλλά και 98 ιδιοκτήτες ακινήτων.

Οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση με την οποία ανακαθορίστηκαν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων της περιοχής και συγκεκριμένα στρέφονται σε βάρος της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού και της υφυπουργού Οικονομικών με τις οποίες ανακαθορίστηκαν οι τιμές ζώνης του αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού της φορολογητέας αξίας των μεταβιβαζομένων ακινήτων.

Οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στις διάφορες ζώνες του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, αναπροσαρμόστηκαν με την επίμαχη υπουργική απόφαση, η οποία συμμορφώθηκε σε απόφαση του ΣτΕ του έτους 2016 (υπ΄ αριθμ. 2334/2016).

Οι κάτοικοι αναφέρουν ότι από πουθενά «δεν προκύπτει ότι ο καθορισμός της τιμής ανά τ.μ. των ακινήτων του επίμαχου Δήμου έγινε μετά από εκτίμηση στοιχείων που να δικαιολογούν αυτήν, ώστε να προκύπτει το δικαιολογητικό έρεισμα της επίμαχης ρύθμισης και να δύναται να ελεγχθεί αν εκδόθηκε εντός των ορίων της νομοθετικής εξουσιοδοτήσεως του άρθρου 41 του νόμου 1249/1982».

Κατά τους προσφεύγοντες, η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση παραβιάζει τα άρθρα 4 και 78 του Συντάγματος που προβλέπουν ότι η φορολογούμενη ύλη, όπως είναι η περιουσία, δεν επιτρέπεται να είναι πλασματική, αλλά πρέπει να είναι πραγματική, ενώ οι τιμές ζώνης στο εν λόγω Δήμο είναι απολύτως πλασματικές και σημαντικά ανώτερες της πραγματικής αξίας των ακινήτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ψυχικό Φιλοθέη ΣτΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ