Ο Θανάσης Βαλτινός είναι ο νέος πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου - iefimerida.gr

Ο Θανάσης Βαλτινός είναι ο νέος πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου

Ο Θανάσης Βαλτινός είναι ο νέος πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο συγγραφέας και ακαδημαϊκός Θανάσης Βαλτινός, αναλαμβάνει καθήκοντα στη θέση του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού

Τη θέση του αντιπροέδρου καταλαμβάνει η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών Άντα Γκίβαλου-Κατσίκη και τη θέση του γραμματέα ο εκδότης Αργύρης Καστανιώτης.

Η επιλογή της νέας ηγεσίας του οργανισμού έγινε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, με κριτήριο τη δυνατότητα συμβολής της, με βάση τη γνώση και την εμπειρία της, στις προτεραιότητες της νέας πολιτικής που υλοποιείται για το βιβλίο: την προώθηση της φιλαναγνωσίας, ιδίως στις μικρές ηλικίες, την εξωστρέφεια, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και τη στήριξη της νέας δημιουργίας.

Να σημειωθεί ότι, από τη θέση του προέδρου είχε παραιτηθεί πριν λίγους μήνες ο συγγραφέας Τάκης Θεοδωρόπουλος, ενώ πρόεδροι του ΕΚΕΒΙ έχουν, επίσης, διατελέσει οι συγγραφείς Δημήτρης Νόλλας, Πέτρος Μάρκαρης κ.ά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ