fbpx Χταποδάκι ξυδάτο με τζίντζερ | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Χταποδάκι ξυδάτο με τζίντζερ

Χταποδάκι ξυδάτο με τζίντζερ
15|02|2018 | 13:35

Είναι το ευκολότερο μεζεδάκι της σαρακοστής, προσβάσιμο ακόμη και σε αρχάριους της κουζίνας.

Απαιτεί λίγα υλικά, επιλέξτε ένα καλής ποιότητας ξύδι, λευκό κατά προτίμηση.

Υλικά

  • Χταποδάκι 600 γραμμάρια περίπου
  • 1 φύλλο δάφνης, λίγο θυμάρι
  • 1 ποτήρι ξύδι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κομμάτι 4 εκατοστών τζίντζερ
  • 1 λεμόνι
  • Λίγο κόλιαντρο φρέσκο ή μαϊντανό

Χταποδάκι ξυδάτο με τζίντζερ | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Πλένουμε το χταπόδι και το τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα
  • Το σκεπάζουμε με νερό
  • Ρίχνουμε ένα γεμάτο ποτήρι κρασιού ξύδι, το φύλλο δάφνης, και το βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, για 45' περίπου ή και παραπάνω
  • Οταν μαλακώσει αρκετά, είναι έτοιμο
  • Το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε κομμάτια, το καθαρίζουμε και πετάμε το μάτι του
  • Η σάλτσα: Χυμό 1 λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο τζίντζερ και κόλιαντρο ή μαϊντανό -Ανακατεύουμε καλά, συνοδεύει τέλεια το χταπόδι μας
  • Αν έχετε φρέσκο βασιλικό και κάπαρη, ακόμη καλύτερα!

Χταποδάκι ξυδάτο με τζίντζερ | iefimerida.gr 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ