Αλλαγές στην ηγεσία της CIΑ και του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ - iefimerida.gr

Αλλαγές στην ηγεσία της CIΑ και του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ευρεία αναδιάρθρωση των επικεφαλής τόσο του στρατού όσο και της ασφάλειας σχεδιάζει ο Μπαράκ Ομπάμα. Στο πλαίσιο αυτό, ο διευθυντής της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) Λίον Πανέτα θα γίνει υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ στη θέση του Ρόμπερτ Γκέιτς και θα αντικατασταθεί στη θέση του επικεφαλής της υπηρεσίας από τον Αμερικανό στρατηγό Ντέιβιντ Πετρέους, ο οποίος είναι σήμερα επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν, μετέδωσαν σήμερα τα τηλεοπτικά δίκτυα ABC και NBC.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα διορίσει επίσης τον βετεράνο διπλωμάτη Ράιαν Κρόκερ ως πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με το NBC. Οι διορισμοί αυτοί απαιτούν επικύρωση από τη Γερουσία.

Ο Ρόμπερτ Γκέιτς, ο νυν υπουργός Άμυνας και πρώην διευθυντής της CIA, είχε καταστήσει σαφές ότι σχεδιάζει να αποχωρήσει φέτος από τη θέση του υπουργού Άμυνας.

Η αμερικανική κυβέρνηση θα διορίσει τον υποστράτηγο Τζον Άλεν, που ήταν έως τώρα διοικητής των στρατευμάτων στο Ιράκ, νέο επικεφαλής των αμερικανικών και νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, ανακοινώθηκε σήμερα από Αμερικανό αξιωματούχο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ