Αμοιβή 5 εκατ. δολαρίων δίνει η Αργεντινή για τον εντοπισμό του εξαφανισμένου υποβρυχίου - iefimerida.gr

Αμοιβή 5 εκατ. δολαρίων δίνει η Αργεντινή για τον εντοπισμό του εξαφανισμένου υποβρυχίου

Φωτογραφία μελών του πληρώματος του υποβρυχίου στα χέρια συγγενών τους (AP/ Vicente Robles)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρεις μήνες έχουν περάσει από την ημέρα που εξαφανίστηκε το υποβρύχιο του πολεμικού ναυτικού της Αργεντινής, που είχε 44μελές πλήρωμα.

Παρά τη διεθνή βοήθεια, το υποβρύχιο δεν έχει εντοπιστεί. Ετσι τώρα η Αργεντινή υποσχέθηκε αμοιβή 5 εκατ. δολαρίων σε όποιον βοηθήσει να βρεθεί.

Το ποσό θα δοθεί στο πρόσωπο που θα δώσει πληροφορία ή χρήσιμα στοιχεία, που θα βοηθήσουν να βρεθεί το ακριβές σημείο του υποβρυχίου Σαν Χουάν, ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας.

Στο μεταξύ, το πολεμικό ναυτικό της Αργεντινής συνεχίζει τις έρευνες με περιορισμένα μέσα. Με την αμοιβή, η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα πείσει ιδιωτικές εταιρείες να συνδράμουν στις έρευνες.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι το υποβρύχιο βυθίστηκε σε απόσταση 400 χλμ. από τις ακτές της Παταγονίας, στον Ατλαντικό, έχοντας πρώτα εκπέμψει σήμερα για βλάβη στο σύστημα μπαταριών του.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Υποβρύχιο Αργεντινή αμοιβή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ