Στη Λάρισα φτιάχνουν «Σχολές Γονέων» -Τι θα διδάσκονται - iefimerida.gr

Στη Λάρισα φτιάχνουν «Σχολές Γονέων» -Τι θα διδάσκονται

Σχολές Γονέων θα λειτουργήσουν στη Λάρισα (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γονείς στη Λάρισα θα καθίσουν στα... θρανία και θα γίνουν με τη σειρά τους μαθητές.

Ο δήμος Λαρισαίων ανακοίνωσε τη λειτουργία «Σχολών Γονέων», που αφορά όσους έχουν παιδιά που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του δήμου, αλλά και σε εκείνους που έχουν παιδιά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Στόχος των «Σχολών Γονέων» είναι η δημιουργία ενός μεγάλου δικτύου κοινωνικής παρέμβασης, αποτελούμενο από ψυχολόγους, κοινωνικούς επιστήμονες και παιδαγωγούς με τις βασικές θεματικές ενότητες να περιλαμβάνουν θέματα όπως: επικοινωνία στην οικογένεια, συνεργασία του σχολείου με την οικογένεια, συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα (διαδίκτυο, εξαρτήσεις, θέματα παιδιών με αναπηρίες, διαχείριση πένθους, διαφυλικές σχέσεις), εκπαίδευση σε Πρακτικές Αλληλοβοήθειας και Αυτοδιαχείρισης.

Το πρόγραμμα είναι 12ωρης συνολικής διάρκειας. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία, ανά εκπαιδευτική μονάδα, με την εγγραφή 15 έως 20 ατόμων και θα διεξάγονται το απόγευμα, ανά δεκαπενθήμερο, σε συγκεκριμένη σταθερή μέρα και ώρα.

Στη δράση συμμετέχουν ο συμβουλευτικός σταθμός, το κέντρο κοινότητας και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του δήμου Λαρισαίων, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λάρισας- ΟΚΑΝΑ «Ορφέας», το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας, το ΚΕΘΕΑ Έξοδος, το Συμβουλευτικό Κέντρο Λάρισας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και το Δίκτυο για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση των Φαινομένων Ενδοσχολικής Βίας και Εκφοβισμού, με τον συντονισμό και την ευθύνη της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σχολές γονέων Λάρισα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ