Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι γονείς του Παναγιώτη για να σώσουν το παιδί τους - iefimerida.gr

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι γονείς του Παναγιώτη για να σώσουν το παιδί τους

Ο Παναγιώτης Τσολάνας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την απόρριψη της αίτησης τους από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο για την κάλυψη των εξόδων νοσηλείας του σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, οι γονείς του 7χρονου Παναγιώτη Τσολάνα θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Ο 7χρονος πάσχει από μια σπάνια μορφή καρκίνου και νοσηλεύεται τους τελευταίους μήνες σε νοσοκομείο του Λονδίνου.

Οπως αναφέρουν οι γιατροί, ο Παναγιώτης έχει ελπίδα εάν μεταφερθεί στην Αμερική και υποβληθεί σε συγκεκριμένη θεραπεία.

Από την πλευρά του, το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο δεν έκανε δεκτή την αίτηση με το αιτιολογικό ότι η θεραπεία στην οποία πρέπει να υποβληθεί, βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο.

Η νοσηλεία αγγίζει τα 550 χιλιάδες δολάρια, εκ των οποίων η οικογένεια έχει συγκεντρώσει το 70% χάρη στην ανταπόκριση του κόσμου. Αν είχε εγκριθεί η αίτηση τους, το υπόλοιπο ποσό θα καλύπτονταν από το Ελληνικό Δημόσιο και το Υπουργείο Υγείας.

Μιλώντας στο STAR Κεντρικής Ελλάδας, οι γονείς του Παναγιώτη από το Λονδίνο εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να προσφύγουν στον εισαγγελέα ανηλίκων, για να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην ζωή για το παιδί τους, αλλά και μέχρι το Σάββατο να ταξιδέψουν για την Αμερική, όπου ο μικρός Παναγιώτης έπρεπε να βρίσκεται από τις 6 Φεβρουαρίου.

Υπογράμμισαν, μάλιστα, πως η απόφαση από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, καταδικάζει σε θάνατο τον 7χρονο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παναγιώτης Τσολάνας νοσηλεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ