Κομήτης «αυτοκτονεί» πέφτοντας πάνω στον Ήλιο [βίντεο] - iefimerida.gr

Κομήτης «αυτοκτονεί» πέφτοντας πάνω στον Ήλιο [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πρώτη φορά, αστρονόμοι κατάφεραν να βιντεοσκοπήσουν με λεπτομέρεια, ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαινόμενα που σημειώνονται στο σύμπαν, την πρόσκρουση ενός κομήτη στον Ήλιο.

Το βίντεο καταγράφει την διάλυση ενός κομήτη, η κεφαλή του οποίου είχε πλάτος περίπου 45 μέτρα και όγκο 70.000 τόνους (περίπου όσο ένα αεροπλανοφόρο) και ανήκει στην κατηγορία της λεγόμενης «οικογένειας Κρόιτς». Πρόκειται για μια ομάδα κομητών που περνά, κατά τακτικά χρονικά διαστήματα, επικίνδυνα κοντά στον Ήλιο.

Η ουρά του ξεπερνούσε σε μήκος τα 10.000 χιλιόμετρα, ενώ η ταχύτητα καθόδου του προς τον ήλιο ήταν περίπου 650 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο. Κατά την πρόσκρουσή του, κατάφερε να διεισδύσει βαθιά μέσα στην εξωτερική ατμόσφαιρα του ήλιου, έως 100.000 χιλιόμετρα από την επιφάνειά του, σε μια διαδικασία που συνολικά διήρκεσε 20 λεπτά.

Τέτοια φαινόμενα είναι συνηθισμένα, ποτέ όμως πριν από την καταγραφή αυτή, δεν είχαν βιντεοσκοπηθεί με τόση λεπτομέρεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ