Επιδείνωση στα ελληνικά ομόλογα- Πάνω από το 4% η απόδοση του 7ετούς - iefimerida.gr

Επιδείνωση στα ελληνικά ομόλογα- Πάνω από το 4% η απόδοση του 7ετούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H άνοδος των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων συνεχίζεται και σήμερα προκαλώντας ανησυχίες για το κόστος του δανεισμού με το οποίο θα βρεθεί αντιμέτωπη η χώρα μετά την έξοδο από το μνημόνιο.

Το επταετές ομόλογο ενώ εκδόθηκε με απόδοση στο 3,5% ξεπέρασε και το 4% και έφτασε το 4,1% . Αυξητική πορεία έχουν και οι αποδόσεις του δεκαετούς και του πενταετούς ομολόγου. Με άνοδο σχεδόν κατά 1,5% σε σχέση με τα χθεσινά επίπεδα κινείται η απόδοση του 10ετούς ομολόγου και διαμορφώνεται στο 4,401%.

Σημαντική είναι και η αύξηση του 5ετούς ομολόγου που ανεβαίνει κατά 2,1% σε σχέση με τα χθεσινά επίπεδα και διαμορφώνεται στο 3,830% φτάνοντας τις αποδόσεις που είχε στο τέλος Δεκεμβρίου του περασμένου χρόνου.

Οι ανησυχίες εστιάζονται στο γεγονός ότι το αρνητικό κλίμα που διαμορφώνεται μπορεί να έχει επιπτώσεις στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την επόμενη έκδοση των ομολόγων ενώ ανησυχίες εγείρονται και για το κόστος δανεισμού όταν η Ελλάδα θα κληθεί να καλύψει εξ ολοκλήρου τις ανάγκες της από τις αγορές, δηλαδή μετά τη λήξη του προγράμματος διάσωσης τον Αύγουστο του 2018.

Πάντως ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι κατηγορηματικός στο ότι η χώρα δεν χρειάζεται προληπτική γραμμή στήριξης και ήδη βρίσκεται από σήμερα στο Παρίσι σε σειρά επαφών με εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών, σε μια προσπάθεια να πείσει για τις καλές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και να προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Λονδίνο για συναντήσεις με επενδυτές απ’ όπου θα επιστρέψει την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ομόλογα επιτόκια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ