Αντιδράσεις από τον ρωσικό Τύπο για την επανεκλογή Πούτιν - iefimerida.gr

Αντιδράσεις από τον ρωσικό Τύπο για την επανεκλογή Πούτιν

Αντιδράσεις από τον ρωσικό Τύπο για την επανεκλογή Πούτιν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανακοινώθηκε επισήμως σήμερα η νίκη του Βλαντιμίρ Πούτιν στις προεδρικές εκλογές με ποσοστό 63,75%, αποτέλεσμα που σημαίνει, πως δεν θα χρειαστεί δεύτερος γύρος, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής Βλαντιμίρ Τσουρόφ και διευκρίνισε πως το ποσοστό συμμετοχής έφτασε στο 65,3% των 110 εκατομμυρίων ψηφοφόρων.

Παρά το μεγάλο ποσοστό που συγκέντρωσε ο Πούτιν ωστόσο, δεν θα μπορέσει να αποφύγει την απώλεια νομιμότητας στη διάρκεια της τρίτης του θητείας στο Κρεμλίνο, εκτιμά ο ρωσικός Τύπος.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κέρδισε τις προεδρικές με μεγάλη διαφορά, όμως η εξουσία δεν θα καταφέρει να αυξήσει την νομιμότητά του», η οποία πλήττεται από τις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις των τελευταίων μηνών, γράφει η οικονομική εφημερίδα Vedomosti.

Η Nova a Gazeta της αντιπολίτευσης, επισημαίνει πως «το διάλειμμα τελείωσε. Μπορούμε να διεξάγουμε εκλογές, αλλά δεν μπορούμε να κοροϊδεύουμε τον λαό».

«Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν με έναν τρόπο που δεν διασφαλίζει τη νομιμότητα του νικητή», επισημαίνει ο αθρογράφος της εφημερίδας Κίριλ Ρογκόφ.

Η εφημερίδα Novye Izvestia υπογραμμίζει πως οι πολίτες που ήταν αντίθετοι με την επιστροφή του Πούτιν στο Κρεμλίνο μπορούν επίσης να «γιορτάζουν τη νίκη τους», γιατί ο ρώσος Πρόεδρος θα πρέπει πλέον να λαμβάνει σοβαρά υπόψιν την άποψη της μειοψηφίας.

Τέλος, σύμφωνα με την Nezavissima a Gazeta (NG), το στοιχείο που προκαλεί έκπληξη στις εκλογές αυτές είναι η τρίτη θέση που κατέλαβε με ποσοστό 7% ο «πρωτάρης» στην πολιτική δισεκατομμυριούχος Μιχαήλ Προχόροφ, ο οποίος ξεπέρασε βετεράνους όπως ο Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι και ο Σεργκέι Μιρόνοφ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ