Σάλος στην Ισπανία για τον Ιησού με το σκουλαρίκι στη μύτη [εικόνες] - iefimerida.gr

Σάλος στην Ισπανία για τον Ιησού με το σκουλαρίκι στη μύτη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας 24χρονος αγρότης από την Ανδαλουσία καταδικάστηκε σε πρόστιμο 480 ευρώ γιατί φωτοσόπαρε τον Ιησού με σκουλαρίκι στη μύτη.

Το συμβάν έγινε τον Μάιο του 2017. Ο Ντανιέλ Σεράνο ανέβασε στο Instagram, μια καρικατούρα του Ιησού που τον έδειχνε μελαψό προς μιγάδα, να φοράει σκουλαρίκι στη μύτη.

Το δικαστήριο έκρινε ότι «ο Σεράνο χειραγώγησε ντροπιαστικά την εικόνα του Ιησού και ντρόπιασε την αδελφότητα Amargura de Jaén, της Ανδαλουσίας, στην οποία ανήκε το έργο του Ιησού».

Σάλος στην Ισπανία για τον Ιησού με το σκουλαρίκι στη μύτη [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα El Diario de Jaén, ο νεαρός δήλωσε βγαίνοντας από το δικαστήριο:

«Δεν ξέρω πώς θα πληρώσω, θα μου στοιχίσει όσο δέκα ημέρες μάζεμα ελιάς. Είναι προφανές ότι δεν θα το ξανακάνω, αλλά αυτό που συνέβη μου φαίνεται άδικο».

Το φωτοσόπ του νεαρού αγρότη προκάλεσε σάλο στα social media της Ισπανίας και πολλοί Ισπανοί ζήτησαν να τιμωρηθεί. Η καταδίκη του εξαπλώθηκε εξίσου γρήγορα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτός είναι ο πρωτότυπος Ιησούς της αδελφότητας:

Σάλος στην Ισπανία για τον Ιησού με το σκουλαρίκι στη μύτη [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Υπήρξαν, ωστόσο, και κάποιοι που τον υπερασπίστηκαν. Οπως ο καθηγητής ποινικού δικαίου, Joaquín Urias, που δήλωσε στην El diario : «Η απόφαση του δικαστηρίου αντιτίθεται στο ευρωπαϊκό δίκαιο καθώς και στο Συνταγματικό Δικαστήριο το οποίο έχει αναγνωρίσει το δικαίωμα κριτικής στις θρησκείες».

Σύμφωνα με τον καθηγητή Urias, «υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ισπανία ένα κύμα καταδίωξης εναντίον της ελευθερίας έκφρασης».

Οσο για τον Ντανιέλ Σεράνο δεν σχεδιάζει να κάνει έφεση. Αποδέχτηκε την απόφαση του δικαστηρίου, ακολουθώντας την συμβουλή του δικηγόρου του, αποφεύγοντας ποινή 2.000 ευρώ που ζητούσε ο εισαγγελέας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ισπανία σάλος Ιησούς σκουλαρίκι μύτη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ