Stress tests και κόκκινα δάνεια στο επίκεντρο της συνάντησης Στουρνάρα με τραπεζίτες - iefimerida.gr

Stress tests και κόκκινα δάνεια στο επίκεντρο της συνάντησης Στουρνάρα με τραπεζίτες

Συνάντηση με το προεδρείο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών θα έχει σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα stress tests των τραπεζών αρχίζουν την επόμενη εβδομάδα και θα ολοκληρωθούν στις αρχές Μαίου αλλά και το θέμα των κόκκινων δανείων θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει σήμερα το προεδρείο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών με τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα.

Στα θέματα που συζητηθούν περιλαμβάνεται και η αποτύπωση των επιπτώσεων των λογιστικών προτύπων και συγκεκριμένα το IFRS 9 στις οικονομικές καταστάσεις του 2017, καθώς και τα σχέδια αναδιάρθρωσης.

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου οι τράπεζες θα οριστικοποιήσουν τους ισολογισμούς 2017. Έως την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου θα πρέπει να υποβάλουν στην Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (EBA) το σύνολο των στοιχείων για το βασικό και το δυσμενές σενάριο της άσκησης.

Η EBA θα προχωρήσει σε παρατηρήσεις και βάσει αυτών οι τράπεζες θα υποβάλουν, εκ νέου, το σύνολο των στοιχείων για το βασικό και το δυσμενές σενάριο της άσκησης ως τις 19 Μαρτίου. Θα ακολουθήσει αξιολόγηση των στοιχείων από την ΕΚΤ, όπου θα δοθούν κατευθύνσεις και με βάση αυτές οι τράπεζες θα πρέπει να υποβάλουν τα οριστικά τους στοιχεία στις 2 Απριλίου.

Την Παρασκευή 4 Μαΐου θα συνεδριάσει το Εποπτικό Συμβούλιο του SSM το οποίο θα εξετάσει τα αποτελέσματα της άσκησης προσομοίωσης και θα οριστικοποιήσει τα ευρήματα των stress test.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ