Και τρίτη βοήθεια στην Ελλάδα υψους 50 δισ ευρώ το 2015; - iefimerida.gr

Και τρίτη βοήθεια στην Ελλάδα υψους 50 δισ ευρώ το 2015;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα θα χρειαστεί και πιθανότατα θα πάρει και ένα τρίτο πακέτο οικονομικής στήριξης 50 δισ. ευρώ το 2015, αναφέρει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel».

Τα χρήματα αυτά θα δοθούν στην Ελλάδα την περίοδο 2015-2020 αφού όπως διαπιστώνει εμπιστευτική έκθεση της Τρόικα η χώρα μας δεν θα καταφέρει να επιστρέψει στις αγορές το 2015. Το γερμανικό περιοδικό αποκαλύπτει ότι σε πρόσφατο επίσημο κείμενο της Τρόικα αναφερόταν ρητά η ανάγκη και τρίτης χρηματοδότησης προς την Ελλάδα το 2015, ωστόσο η παράγραφος αυτή διεγράφη μετά από απαίτηση της γερμανικής κυβέρνησης.

Ενδεχομένως η διαγραφή αυτής της παραγράφου να έγινε είτε επειδή οι Γερμανοί δεν ήθελαν να δεσμευτούν και για τρίτη χρηματοδότηση (πέραν των 130 δισ. και του PSI), είτε γιατί έκριναν ότι η προαναγγελία και τρίτης χρηματοδότησης θα χαλάρωνε τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ