Τουρκάλα δασκάλα με τα δυο παιδιά της πνίγηκαν στον Εβρο -Σοκαριστικές εικόνες - iefimerida.gr

Τουρκάλα δασκάλα με τα δυο παιδιά της πνίγηκαν στον Εβρο -Σοκαριστικές εικόνες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκάρουν οι εικόνες από την στιγμή που διασώστες βρίσκουν νεκρά δύο προσφυγόπουλα στον Εβρο, τα οποία πνίγηκαν όταν αναποδογύρισε η φουσκωτή τους βάρκα.

Συγκεκριμένα, το ναυάγιο σημειώθηκε λίγο έξω από την Αδριανούπολη, όταν μία βάρκα που μετέφερε 10 πρόσφυγες αναποδογύρισε. Μετά από έρευνα της αστυνομίας βρέθηκαν νεκρή μία 37χρονη δασκάλα και τα δύο παιδιά.

Τουρκάλα δασκάλα με τα δυο παιδιά της πνίγηκαν στον Εβρο -Σοκαριστικές εικόνες  | iefimerida.gr 0
Τουρκάλα δασκάλα με τα δυο παιδιά της πνίγηκαν στον Εβρο -Σοκαριστικές εικόνες  | iefimerida.gr 1

Οι σοροί των παιδιών ξεβράστηκαν στις τουρκικές ακτές. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το πλοιάριο είχε ξεκινήσει την πορεία του από την Τουρκία, με σκοπό να φτάσει παράνομα στην Ελλάδα

Τα τουρκικά ΜΜΕ δημοσιεύουν φωτογραφίες της 37χρονης Ayşe Abdurrezzak και των δυο γιων της, 11 και 3 ετών αντίστοιχα. Στη φουσκωτή βάρκα που θα τους περνούσε από την Τουρκία στην Ελλάδα ήταν και ο σύζυγός της, επίσης δάσκαλος. Εκείνος είναι ανάμεσα στους ανθρώπους που ακόμη αγνοούνται.

Η 37χρονη μαζί με τον επίσης δάσκαλο και διωγμένο από τον Ερντογάν σύζυγό της, πήραν τους δύο γιους τους και αποφάσισαν να φύγουν από την πατρίδα τους, λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων. Ο άντρας της μάλιστα είχε φυλακιστεί για έντεκα μήνες, αμέσως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν το καλοκαίρι του 2016. Ο 39χρονος άντρας ήταν δάσκαλος αγγλικών και η 37χρονη Αϊσέ δίδασκε τουρκικά.

Τουρκάλα δασκάλα με τα δυο παιδιά της πνίγηκαν στον Εβρο -Σοκαριστικές εικόνες  | iefimerida.gr 2
Τουρκάλα δασκάλα με τα δυο παιδιά της πνίγηκαν στον Εβρο -Σοκαριστικές εικόνες  | iefimerida.gr 3
Τουρκάλα δασκάλα με τα δυο παιδιά της πνίγηκαν στον Εβρο -Σοκαριστικές εικόνες  | iefimerida.gr 4

Μάλιστα οι εικόνες όπου οι διασώστες κρατούν την σορό του ενός από τα δύο παιδιά σοκάρουν, φέρνοντας μας πάλι στο μυαλό τον μικρό Αϊλάν από την Συρία που άφησε την τελευταία του πνοή στην θάλασσα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η οικογένεια ήθελε να φύγει από την Τουρκία για να ξεφύγει από τις διώξεις του Ερντογάν.

Τουρκάλα δασκάλα με τα δυο παιδιά της πνίγηκαν στον Εβρο -Σοκαριστικές εικόνες  | iefimerida.gr 5
Τουρκάλα δασκάλα με τα δυο παιδιά της πνίγηκαν στον Εβρο -Σοκαριστικές εικόνες  | iefimerida.gr 6
Τουρκάλα δασκάλα με τα δυο παιδιά της πνίγηκαν στον Εβρο -Σοκαριστικές εικόνες  | iefimerida.gr 7

Οι τούρκικες αρχές αναφέρουν πως αγνοούνται ακόμη 8 άτομα, ενώ σύμφωνα με το euronews, oι ελληνικές αρχές στον Βόρειο Έβρο δεν έλαβαν καμία επίσημη ενημέρωση από τις τουρκικές, ωστόσο η Ελληνική Αστυνομία ξεκίνησε και αυτή έρευνες από την ελληνική πλευρά του ποταμού.

Πηγή- Φωτογραφίες: Euronews, kronos.news, ntv.com.tr, grihat.com, romanyahaber.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρόσφυγες Έβρος νερκοί διασώστες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ