Τους μισούς εισακτέους σε ΑΕΙ-ΤΕΙ ζητούν για φέτος οι πρυτάνεις - iefimerida.gr

Τους μισούς εισακτέους σε ΑΕΙ-ΤΕΙ ζητούν για φέτος οι πρυτάνεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δραματική μείωση εισακτέων έως και κατά 50% σε σχέση με πέρυσι ζητούν από το υπουργείο Παιδείας οι πρυτάνεις των μεγαλύτερων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας.

Το επιχείρημα που προτάσσουν, όπως σημειώνεται σήμερα στην εφημερίδα «Εθνος», οι διοικήσεις των ιδρυμάτων υποστηρίζουν ότι λόγω της οικονομικής κρίσης και των μειωμένων κονδυλίων οι δυνατότητες των ΑΕΙ και των ΤΕΙ για ποιοτικές σπουδές έχουν μειωθεί σημαντικά και επισημαίνουν ότι αν διατηρηθεί ο ίδιος αριθμός εισακτέων θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ηδη, οι προτάσεις των ιδρυμάτων έχουν αρχίσει να αποστέλλονται στο υπουργείο Παιδείας το οποίο τελικά θα αποφασίσει. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να υπάρξει τελικά μείωση του αριθμού των εισακτέων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ