Κομισιόν: Η τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος που έχει αγοραστεί με χρήματα Ευρωπαίων - iefimerida.gr

Κομισιόν: Η τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος που έχει αγοραστεί με χρήματα Ευρωπαίων

Κομισιόν: Η τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος που έχει αγοραστεί με χρήματα Ευρωπαίων /Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αυστηρούς τόνους σχολίασε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, το επεισόδιο στα Ιμια.

«Σχετικά με το περιστατικό αυτό παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις. Όπως έχουμε ήδη επισημάνει η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί τις σχέσεις καλής γειτονίας και να αποφύγει κάθε τριβή εναντίον κράτους-μέλους η οποία πλήττει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική διευθέτηση διαφωνιών.Επίσης πρέπει να σέβεται την κυριαρχία των κρατών-μελών στα χωρικά τους ύδατα και στον εναέριο χώρο τους. Αρνητικές δηλώσεις που πλήττουν τις καλές γειτονικές σχέσεις θα πρέπει να αποφεύγονται».

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν επιβεβαίωσε παράλληλα τη συγχρηματοδότηση του ελληνικού πλοίου από ευρωπαϊκά κονδύλια:«Το πλοίο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή και θεωρώ ότι αυτή είναι ακόμη μία επιτακτική αιτία που ενισχύει τη δήλωσή μου. Ο Ευρωπαίος φορολογούμενος έχει συμβάλει στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ