Επιχειρησιακό το νέο stealth μαχητικό Chengdu J-20 της Κίνας [εικόνες & βίντεο]

Στην ενεργό υπηρεσία ενέταξε η κινεζική πολεμική αεροπορία το μαχητικό 5ης γενιάς Chengdu J-20.

Πρόκειται για ένα αεροσκάφος με διαστάσεις παρόμοιες με το αμερικανικό F-22 ή το ρωσικό Su-57 με προδιαγραφές εκπομπής μειωμένου ίχνους ραντάρ (stealth) που καθιστά δυσκολότερο τν εντοπισμό του από τον εχθρό.

Όπως και στα αμερικανικά και ρωσικά αντίστοιχά του, τα όπλα του J-20 στεγάζονται σε εσωτερικούς οπλικούς άξονες στην άτρακτο.

Το δικινητήριο αεροσκάφος που κατασκευάζει η Chengdu Aerospace Corp μπορεί να βήματα μικρού και μεγάλου βεληνεκούς αέρος-αέρος και να αναπτύξει ταχύτητα έως και 1.300 μιλίων την ώρα.

Λεπτομερέστερες πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά δεδομένα τηρούνται απόρρητες, αλλά δυτικοί εμπειρογνώμονες υποθέτουν ότι το κινεζικής παραγωγής μαχητικό είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα ραντάρ και αισθητήρες.

Τα J-20 ενδέχεται να αμφισβητήσουν την αμερικανική κυριαρχία στην περιοχή γύρω από τις ακτές της Κίνας, αφού έστω κι αν δεν εξαπολύσουν επιθέσεις κατά αεροπλανοφόρων θα μπορούσαν π.χ. να στοχοθετήσουν AWACS και αεροσκάφη ανεφοδιασμού.

Στο κινεζικό υπουργείο Άμυνας ελπίζουν ότι με τα νέα μαχητικά θα ενισχυθεί η πολεμική αεροπορία της χώρας σε μια περίοδο που εντείνει τις διεκδικήσεις της ειδικά στις Θάλασσες της Νότιας και της Ανατολικής Κίνας.

(Φωτογραφίες: ΑΡ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα J-20 ΜΑΧΗΤΙΚΟ 5ΗΣ ΓΕΝΙΑΣ F-22 RAPTOR SUKHOI 57

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ