Super League: Η μάχη ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακού για τον τίτλο βήμα-βήμα -Ολο το πρόγραμμα και τα σενάρια - iefimerida.gr

Super League: Η μάχη ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακού για τον τίτλο βήμα-βήμα -Ολο το πρόγραμμα και τα σενάρια

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εννιά αγωνιστικές έχουν απομείνει για το τέλος του πρωταθλήματος της Super League και όλα δείχνουν πως πάμε για φινάλε-θρίλερ.

Στις δύο πρώτες θέσεις αυτή τη στιγμή βρίσκονται ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και η λογική λέει ότι δύσκολα ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα καταφέρει να διεκδικήσει τον τίτλο, ειδικά αν καταπέσει η έφεσή του για την αφαίρεση των 3 βαθμών που του επιβλήθηκε (για τα επεισόδια μετά το τέλος του ματς με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη).

Ο «Δικέφαλος» έχει 49 βαθμούς, ενώ η «Ένωση» ακολουθεί σε απόσταση δύο πόντων (47 β.), με τους «ερυθρόλευκους» πλέον (αν υπολογιστεί η αφαίρεση βαθμών) στους 40 βαθμούς.

Οι επόμενοι αγώνες - Τα σενάρια

Πριν από το μεταξύ τους παιχνίδι στην Τούμπα, δηλαδή στους τρεις επόμενους αγώνες, ο ΠΑΟΚ παίζει με:

  • Λαμία (εκτός) 
  • Ολυμπιακό (εντός)
  • Αστέρα Τρίπολης (εκτός).

Η ΑΕΚ, αντίστοιχα, αγωνίζεται κόντρα σε:

  • Ξάνθη (εντός)
  • Ατρόμητο (εκτός)
  • Πανιώνιο (εντός).

Με άλλα λόγια, το ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ σε έναν μήνα από τώρα, και συγκεκριμένα στις 11 Μαρτίου, είναι πολύ πιθανό να «βγάλει» φέτος πρωταθλητή.

Βέβαια, τo μεγάλο πλεονέκτημα του «Δικεφάλου του Βορρά» είναι ότι ακόμα και αν «γκελάρει» σε κάποιο/α από τα προαναφερθέντα ματς, έχει το περιθώριο να «ρεφάρει» με νίκη στην Τούμπα. Π.χ., ακόμα κι αν ο ΠΑΟΚ πάρει μόνο 5 βαθμούς (από τους 9 βαθμούς μάξιμουμ) στα τρία επόμενα παιχνίδια του και η ΑΕΚ κερδίσει και τα τρία, η βαθμολογία θα είναι: ΑΕΚ 56 β., ΠΑΟΚ 54 β. Δηλαδή, νικώντας την «Ένωση» ο ΠΑΟΚ θα περάσει πάλι μπροστά στη βαθμολογία.

Η ΑΕΚ, όμως, δεν έχει τέτοια... πολυτέλεια απώλειας βαθμών. Π.χ., αν φέρει έστω και μία ισοπαλία σε αυτά τα τρία ματς και ο ΠΑΟΚ κερδίσει και τα τρία επόμενα παιχνίδια του, η βαθμολογία θα διαμορφωθεί ως εξής: ΠΑΟΚ 58 β., ΑΕΚ 54 β. Τι σημαίνει αυτό; Ότι, πολύ απλά, ακόμα κι αν η «Ένωση» καταφέρει να νικήσει στην Τούμπα, δεν θα μπορέσει να φτάσει τον «Δικέφαλο του Βορρά», που αυτομάτως θα γίνει το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Αν υποθέσουμε, πάντως, ότι όλα θα εξελιχθούν «φυσιολογικά» -ή περίπου «φυσιολογικά»- τις επόμενες τρεις αγωνιστικές, τότε στην Τούμπα θα κριθούν όλα. Εκεί, εξάλλου, θα μάθουμε και ποια από τις δύο ομάδες θα θέλει μόνο τη νίκη για να πάρει προβάδισμα τίτλου.

Θεωρητικά, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα, ωστόσο η «Ένωση» έχει και τους αγώνες με την Ντιναμό Κιέβου για το Europa League (μεθαύριο, Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, και την επόμενη Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, δηλαδή πριν από τους αγώνες με Ξάνθη και Ατρόμητο, αντίστοιχα).

Και ας μην ξεχνάμε ότι στις 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου οι δύο ομάδες έχουν αγώνες για το Κύπελλο, για τα ημιτελικά του θεσμού. Ο μεν ΠΑΟΚ θα παίξει στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο, η δε ΑΕΚ με τη Λάρισα στο AEL FC Arena.

Άρα, το ποιος θα είναι πρωτοπόρος στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης αποτελεί ερώτημα. Έτσι κι αλλιώς, όμως, πολλές φορές στο παρελθόν έχει αποδειχθεί ότι η ομάδα που κυνηγάει ένα αποτέλεσμα, συνήθως τα καταφέρνει.

Μετά την Τούμπα, τι;

Φυσικά, μετά το ματς της Τούμπας υπάρχουν άλλα πέντε παιχνίδια για τη λήξη του πρωταθλήματος, ωστόσο φαίνεται δύσκολο κάποιος από τους δύο να «γκελάρει».

Από την 26η αγωνιστική και μετά, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ έχει να παίξει διαδοχικά με:

  • Ατρόμητο (έξω)
  • Πανιώνιο (μέσα)
  • Ξάνθη (μέσα)
  • Παναθηναϊκό (έξω)
  • Πλατανιά (μέσα).

Από την πλευρά της, η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με:

  • Παναθηναϊκό (μέσα)
  • Πλατανιά (έξω)
  • Λεβαδειακό (μέσα)
  • Κέρκυρα (έξω)
  • Απόλλωνα Σμύρνης (έξω).  

Ο παράγοντας «Ολυμπιακός»

Όσο για τον Ολυμπιακό, αν ισχύσει τελικά η ποινή των -3 βαθμών, ουσιαστικά θα κυνηγάει ένα θαύμα για να διατηρήσει τα σκήπτρα τού πρωταθλητή.

Ποιο θα είναι αυτό το «θαύμα»; Να κάνει το «9 στα 9» στα εναπομείναντα παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ να χάσει εννιά βαθμούς (τους τρεις θα τους έχει ήδη χάσει από τον Ολυμπιακό) και η ΑΕΚ οκτώ βαθμούς. Σε αυτή την περίπτωση, η βαθμολογία στο τέλος θα είναι: Ολυμπιακός 67 β., ΠΑΟΚ 67 β., ΑΕΚ 66 β., με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία με τον «Δικέφαλο του Βορρά» (καθώς θα τον έχουν κερδίσει εντός-εκτός).

Αν, τελικά, δεν αφαιρεθούν οι 3 βαθμοί από τον Ολυμπιακό, τότε θα χρειάζεται «9 στα 9» ο ίδιος, ο ΠΑΟΚ να χάσει έξι βαθμούς και η ΑΕΚ πέντε βαθμούς. Όπως και να 'χει, δηλαδή, δύσκολα τα πράγματα για τους πρωταθλητές.

Ας δούμε, όμως, τις εναπομείνασες αγωνιστικές για τους πρώτους τρεις της βαθμολογίας:

22η Αγωνιστική (17-19/2)
Λαμία - ΠΑΟΚ
ΑΕΚ - Ξάνθη
Ολυμπιακός - Πανιώνιος

23η Αγωνιστική (24-26/2)
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Ατρόμητος - ΑΕΚ

24η Αγωνιστική (3-5/3)
Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ
ΑΕΚ - Πανιώνιος
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

25η Αγωνιστική (10-12/3)
Πλατανιάς - Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

26η Αγωνιστική (17-19/3)
Ατρόμητος - ΠΑΟΚ
Λεβαδειακός - Ολυμπιακός
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

27η Αγωνιστική (31/3-2/4)
ΠΑΟΚ - Πανιώνιος
Πλατανιάς - ΑΕΚ
Ολυμπιακός - Κέρκυρα

28η Αγωνιστική (22/4)
ΑΕΚ - Λεβαδειακός
Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης
ΠΑΟΚ - Ξάνθη

29η Αγωνιστική (29/4)
Κέρκυρα - ΑΕΚ
Ολυμπιακός - Παναιτωλικός
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

30ή Αγωνιστική (6/5)
Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ
ΠΑΟΚ - Πλατανιάς
ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός

Η βαθμολογία (σε 21 αγώνες)

1. ΠΑΟΚ 49
2. ΑΕΚ 47
3. Ολυμπιακός 40**
4. Ατρόμητος 39
5. Πανιώνιος 31
6. Ξάνθη 29
7. Αστέρας Τρίπολης 28
8. ΠΑΣ Γιάννινα 25
9. Λεβαδειακός 25
10. Παναθηναϊκός 24*
11. Παναιτωλικός 23
12. ΑΕΛ 22
13. Λαμία 20
14. Απόλλων Σμύρνης 16
15. Κέρκυρα 15
16. Πλατανιάς 10

* Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με -2 βαθμούς.
** Εκκρεμεί η έφεση του Ολυμπιακού για να μην του αφαιρεθούν οι 3 βαθμοί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ