Ανήκουστο: Το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό ξεμένει από πλοία! - iefimerida.gr

Ανήκουστο: Το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό ξεμένει από πλοία!

Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο πρόεδρος της επιτροπής άμυνας της Bundestag προειδοποιώντας ότι το Πολεμικό Ναυτικό της Γερμανίας ξεμένει από πλοία!

Μιλώντας στην εφημερίδα Bild ο Χανς Πέτερ Μπάρτελς επεσήμανε ότι ήδη έχουν παροπλιστεί λόγω παλαιότητας αρκετές φρεγάτες και πλοία συνοδείας χωρίς να έχουν αντικατασταθεί, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να μη μπορεί η χώρα να μετέχει σε αποστολές.

Ανήκουστο: Το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό ξεμένει από πλοία!  | iefimerida.gr 0

Σημαίνον στέλεχος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος ο Μπάρτελς τόνισε ότι έξι από τις 15 φρεγάτες που διαθέτει το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό έχουν ήδη παροπλιστεί και «καμία από τις νέες φρεγάτες κλάσης 125 δεν μπορεί να ενταθεί στις δυνάμεις του. Ανάλογη μοίρα είχαν και πλοία συνοδείας, όπως τα σκάφη ανεφοδιασμού “Berlin” και “Bonn” που εστάλησαν για επισκευή.

Ανήκουστο: Το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό ξεμένει από πλοία!  | iefimerida.gr 1

Το πρόβλημα, όπως είπε, μεγεθύνεται λόγω της γραφειοκρατίας αλλά και επειδή οι κατασκευάστριες εταιρίες καθυστερούν λόγω αδυναμίας ή απροθυμίας την παράδοση των αναγκαίων ανταλλακτικών με αποτέλεσμα το Πολεμικό Ναυτικό να αναγκάζεται να περιμένει πέντε και έξι μήνες για να παραλάβει π.χ. αντλίες ψεκασμού καυσίμου ή ψύκτες λαδιού για τις φρεγάτες του.

Ανήκουστο: Το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό ξεμένει από πλοία!  | iefimerida.gr 2

Κι αυτό έχει επίπτωση στο κύρος του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού αφού «δεν θα μπορεί πλέον να μετέχει σε αποστολές του ΝΑΤΟ, της ΕΕ ή των Ηνωμένων Εθνών», όπως δήλωσε ο Μπάρτελς.

Τον περασμένο χρόνο γερμανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το Πολεμικό Ναυτικό ξέμεινε από υποβρύχια, αφού όλα τέθηκαν εκτός μάχης και εστάλησαν για συντήρηση και επισκευή.

Ανήκουστο: Το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό ξεμένει από πλοία!  | iefimerida.gr 3

Το πρόβλημα έγινε γνωστό τον Οκτώβριο όταν το υποβρύχιο τύπου 212Α υπέστη σοβαρή βλάβη στο πηδάλιο μετά την πρόσκρουση σε ύφαλο κατά την ανάδυσή του ανοικτά των νορβηγικών ακτών. Κι όπως αποδείχθηκε τα υπόλοιπα υποβρύχια ήταν εκτός μάχης. Δύο εξ’ αυτών αναμένεται να επανέλθουν στην ενεργό υπηρεσία στο δεύτερο ήμισυ του τρέχοντος έτους, ενώ άλλα δύο χρειάζονται επειγόντως επισκευή χωρίς ορατό χρονοδιάγραμμα παράδοσης. «Πρόκειται για πραγματική καταστροφή για το ναυτικό», είχε πει τότε ο Μπάρτελς. «Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που κανένα υποβρύχιο δεν θα μπορεί να μετέχει για μήνες ολόκληρους σε αποστολές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ