Ληστές έκλεψαν την... καρδιά αγίου - iefimerida.gr

Ληστές έκλεψαν την... καρδιά αγίου

προτεστάντες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άγνωστοι εισέβαλαν χθες το βράδυ στον καθεδρικό ναό του Δουβλίνου και έκλεψαν από το παρεκκλήσι Σαιντ Λάουντς την καρδιά ενός Ιρλανδού αγίου που χρονολογείται τον 12ο αιώνα.

Η ταριχευμένη καρδιά του αγίου Λώρενς Ο Τουλ φυλάσσονταν μέσα σε μια ξύλινη θήκη σε σχήμα καρδιάς, η οποία ήταν τοποθετημένη σε ένα μεταλλικό κλουβί. Η περίεργη κλοπή του εκκλησιαστικού κειμηλίου εγείρει πλήθος ερωτημάτων στις διωκτικές αρχές ως προς τα κίνητρα των δραστών, καθώς το αντικείμενο έχει μόνο θρησκευτική αξία. Επίσης αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι οι διαρρήκτες αγνόησαν τα δεκάδες χρυσά αντικείμενα που βρίσκονταν δίπλα στην καρδιά.

Ο Λώρενς Ο Τουλ έγινε αρχιεπίσκοπος του Δουβλίνου το 1162 και έγινε γνωστός για τον λιτό και ταπεινό τρόπο ζωής του, ενώ έκανε και ασκητισμό σε μια σπηλιά κοντά στο Γκλένταλάου. Πέθανε το 1180 στην Νορμανδία και ανακυρήχτηκε άγιος το 1225, ενώ το κρανίο του και τα οστά του είχαν μεταφερθεί από το 1442 στην Βρετανία, αλλά την εποχή της διαμάχης μεταξύ προτεσταντών και καθολικών τα οστά του χάθηκαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ