Την ημέρα που ο Κουέντιν Ταραντίνο στραγγάλισε πραγματικά την Νταϊάν Κρούγκερ στο Inglourious Basterds [εικόνες]

Ο Κουέντιν Ταραντίνο περνάει δύσκολη χρονιά, μετά τις αποκαλύψεις για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν. Και ενώ ετοιμάζεται, στα 54 του, να παντρευτεί την Daniella Pick, μια Ισραηλινή είκοσι χρόνια μικρότερή του, το κακό παρελθόν του επανέρχεται συνεχώς στην επικαιρότητα.


Μια από τις χειρότερες αποκαλύψεις για τον ιδιοφυή σκηνοθέτη είναι αυτή που έκανε η εμβληματική πρωταγωνίστριά του, στην ταινία Inglourious Basterds, με τους Μπραντ Πητ, Κρίστοφερ Βαλτς, Μάικλ Φασμπέντερ. Η Ντιάν Κρούγκερ, η οποία υποδύεται τον ρόλο μιας γερμανίδας διασημότητας, στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία υπήρξε πράκτορας των συμμάχων και στραγγαλίζεται από τον ναζί Κρίστοφερ Βαλτς γι’αυτό, διηγήθηκε την αλήθεια το 2009.


«Ναι, στην ταινία με στραγγαλίζουν. Κι αυτό είναι πολύ παράξενο, γιατί νιώθεις πραγματικά κάποιον να σε πνίγει, ήταν επομένως μια ημέρα εργασίας πολύ ιδιαίτερη. Το πιο αστείο είναι ότι οι θεατές βλέπουν τα χέρια του Κουέντιν στο κοντινό πλάνο. Γιατί ο Κουέντι είχε πει για τον Κρίστοφερ Βαλτς: Δεν μπορεί να το κάνει καλά, ή θα το κάνει υπερβολικό ή δεν θα το κάνει αρκετά. Εγώ ξέρω ακριβώς τι χρειάζομαι και νομίζω ότι είναι καλύτερα να το κάνω μόνος μου».
Πρέπει, λοιπόν, να σας πω ότι ήταν πολύ παράξενο να με στραγγαλίζει ο σκηνοθέτης μου».

Εδώ, στο μακρινό πλάνο, φαίνεται ο Κρίστοφερ Βαλτς πάνω στην ηθοποιό, να την στραγγαλίζει:

Στην πραγματικότητα, στο κοντινό πλάνο, είναι τα χέρια του Κουέντιν Ταραντίνο που σφίγγουν τον λαιμό της διάσημης ηθοποιού:

Ο ίδιος ο Κουέντιν Ταραντίνο το παραδέχτηκε, μιλώντας στην εκπομπή The Graham Norton Show, έχοντας αφήσει άφωνο τον James McAvoy που καθόταν δίπλα του:


«Οταν βλέπετε να στραγγαλίζουν κάποιον σε μια ταινία, δεν είναι πιστευτό (…) Ετσι, μίλησα στην Ντιάν και της είπα: «Να τι θέλω να κάνω, αν συμφωνείς. Θα το κάνω μόνος μου και θα κάνουμε μόνο ένα γύρισμα. Θα σε στραγγαλίζω, θα σου κόψω το οξυγόνο, θα δούμε την αντίδραση στο πρόσωπό σου και θα σταματήσει αμέσως το γύρισμα. Με εμπιστεύτηκε και πετύχαμε πραγματικά ακριβώς αυτό που έπρεπε. Ηταν αληθινό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κουέντιν Ταραντίνο Ντιάν Κρούγκερ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ