Πονοκέφαλος για την Κέιτ Μίντλετον -Γιατί θα σπάσει το dress code στα BAFTA - iefimerida.gr

Πονοκέφαλος για την Κέιτ Μίντλετον -Γιατί θα σπάσει το dress code στα BAFTA

Η δούκισσα του Κέμπριτζ στην περσινή απονομή των βραβείων BAFTA. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένα ενδυματολογικό δίλημμα μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη η δούκισσα του Κέμπριτζ αυτή την Κυριακή στην τελετή απονομής των βραβείων Bafta.

Πονοκέφαλος για την Κέιτ Μίντλετον -Γιατί θα σπάσει το dress code στα BAFTA | iefimerida.gr 0

Η έγκυος πριγκίπισσα πρόκειται να παραβρεθεί στην τελετή την Κυριακή, όπου πολλοί από τους συμμετέχοντες αναμένεται να φορέσουν μαύρα ρούχα για να υποστηρίξουν την εκστρατεία Time’s Up που ιδρύθηκε από κορυφαίους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, όπως ακριβώς συνέβη στις Χρυσές Σφαίρες.

Ωστόσο, η 36χρονη Κέιτ, έρχεται αντιμέτωπη με μια δύσκολη απόφαση, καθώς το βασιλικό πρωτόκολλο υπαγορεύει πως πρέπει να μείνει αμερόληπτη και να αποφύγει να κάνει δημόσιες πολιτικές δηλώσεις.

Πονοκέφαλος για την Κέιτ Μίντλετον -Γιατί θα σπάσει το dress code στα BAFTA | iefimerida.gr 1

Την ίδια ώρα, αν επιλέξει να φορέσει ένα χρώμα διαφορετικό από το μαύρο, θα μπορούσε να διακινδυνεύσει εκτεταμένη κριτική για το γεγονός πως δεν υποστηρίζει το κίνημα που δημιουργήθηκε ως απάντηση στο κύμα καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση στη βιομηχανία του θεάματος.

Τον περασμένο μήνα, το αμερικανικό site Deadline, δημοσίευσε ένα αντίγραφο της επιστολής που διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες στα βραβεία Bafta. Καλούσε τους ηθοποιούς να «συνεχίσουν την απίστευτη κίνηση σε αυτή την πλευρά του Ατλαντικού» και αναφέρει πως το μαύρο ένδυμα «είναι μια ισχυρή και συνάμα απλή δήλωση» που υποστηρίζει τους ανθρώπους που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση.

Πονοκέφαλος για την Κέιτ Μίντλετον -Γιατί θα σπάσει το dress code στα BAFTA | iefimerida.gr 2

Τα βραβεία Bafta θα ακολουθήσουν στο δρόμο που χάραξαν οι Χρυσές Σφαίρες με τον ανεπίσημο κώδικα ενδυμασίας, στις οποίες η μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών που παραβρέθηκαν φορούσαν μαύρα ρούχα.

Η Δούκισσα του Κέμπριτζ, έχει χρησιμοποιήσει το ρόλο της στη βασιλική οικογένεια για να μιλήσει για την ψυχική υγεία, ξεκινώντας μια φιλανθρωπία με τους πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι, επομένως θα είναι ανήκουστο να μην δείξει την υποστήριξή της σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Πονοκέφαλος για την Κέιτ Μίντλετον -Γιατί θα σπάσει το dress code στα BAFTA | iefimerida.gr 3

Ενώ η βρετανική μοναρχία υποτίθεται ότι παραμένει ουδέτερη και αμερόληπτη και δεν κάνει πολιτικές δηλώσεις, η κίνηση Time’s Up δεν σχετίζεται με κάποιο κόμμα, οπότε η δούκισσα μπορεί να δεχθεί έντονη κριτική αν επιλέξει να μην φορέσει μαύρα.

Αλλά η Κέιτ, που φορούσε ένα μαύρο Alexander McQueen φόρεμα με λευκά λουλούδια στην τελετή το 2017, αντιμετωπίζει ακόμη ένα πρόβλημα, καθώς η βασιλική εθιμοτυπία «απαγορεύει» ένα total black look.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ