Νέο σοκ από τον Ντουτέρτε: «Πυροβολείτε τις αντάρτισσες στο αιδοίο τους», είπε στον στρατό - iefimerida.gr

Νέο σοκ από τον Ντουτέρτε: «Πυροβολείτε τις αντάρτισσες στο αιδοίο τους», είπε στον στρατό

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκ με μια νέα μισογυνική δήλωση προκάλεσε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων καλώντας τους στρατιώτες να πυροβολούν τις αντάρτισσες στο αιδοίο τους!

Απευθυνόμενος σε μια ομάδα πρώην κομμουνιστών ανταρτών την περασμένη εβδομάδα ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε, που διετέλεσε δήμαρχος της Μανίλα πριν αναλάβει το ύπατο αξίωμα της χώρας, φάνηκε να ενθαρρύνει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να στοχοθετούν τις γυναίκες στα πεδία των μαχών.

«Πείτε στους στρατιώτες “υπάρχει μια νέα εντολή απ’ το δήμαρχο.” Δεν θα σας σκοτώνουμε. Θα σας πυροβολούμε απλώς στο αιδοίο σας. Αν δεν υπάρχει αιδοίο είναι άχρηστες», είπε υπαινισσόμενος, όπως φάνηκε, ότι η αξία των γυναικών έγκειται στο να διαθέτουν γεννητικά όργανα.

Το γραφείο Τύπου της προεδρίας περιέλαβε μεν το σχόλιο στην επίσημη αποφώνηση της ομιλίας του Ντουτέρτε, αλλά αντικατέστησε με μια παύλα τη λέξη «αιδοίο».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των Φιλιππίνων κάνει τέτοια σχόλια, έστω και αν ο ίδιος κάνει λόγο για «αστεία». Οι δηλώσεις του προς τους στρατιώτες να βιάζουν τις αντιπάλους καθώς και το «αστείο» του ότι λυπήθηκε που δεν «επισκέφθηκε πρώτος» μια Αυστραλή, που έπεσε θύμα απαγωγής και βιασμού στη χώρα του έγιναν πρωτοσέλιδο κι έκαναν το γύρο του κόσμου.

Ανθρωπιστικές και φεμινιστικές οργανώσεις αντέδρασαν με οργή όταν έγιναν γνωστά τα τελευταία σχόλια του Ντουτέρτε.

Νέο σοκ από τον Ντουτέρτε: «Πυροβολείτε τις αντάρτισσες στο αιδοίο τους», είπε στον στρατό | iefimerida.gr 0
Νέο σοκ από τον Ντουτέρτε: «Πυροβολείτε τις αντάρτισσες στο αιδοίο τους», είπε στον στρατό | iefimerida.gr 1

Ενώ στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, χιλιάδες γυναίκες αναμένεται να δώσουν το παρόν σε μια μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Μανίλα με τον τίτλο «Εξεργεθείτε κατά του φασισμού, αντισταθείτε στην τυραννία, ενωθείτε για τη δικαιοσύνη και την ειρήνη».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ