Το 2011 είχε πέσει ξανά ένα αεροπλάνο Antonov An-148 -Με έξι νεκρούς - iefimerida.gr

Το 2011 είχε πέσει ξανά ένα αεροπλάνο Antonov An-148 -Με έξι νεκρούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόλις το δεύτερο δυστύχημα με αεροπλάνο Antonov An-148 είναι αυτό που σημειώθηκε χθες στη Μόσχα με τους 71 νεκρούς.

Σύμφωνα με την wikipedia το πρώτο δυστύχημα είχε σημειωθεί στις 5 Μαρτίου 2011. Τότε έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους σε συντριβή ρωσικού αεροσκάφους τύπου Antonov An-148 στη δυτική Ρωσία.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες δύο από τους νεκρούς ήταν πολίτες της Μιανμάρ.

Το αεροσκάφος, ένα Αντόνοφ An-148, με τετραμελές πλήρωμα και δύο επιβάτες συνετρίβη στην επαρχία Μπέλγκοροντ, 600 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας στη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, διευκρίνισε το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών. Ως πολίτες της Μιανμάρ φέρονται οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους.

Οι έρευνες για τη μοιραία πτώση το 2011 έδειξαν ότι το πλήρωμα επιτάχυναν την ταχύτητα του αεροσκάφους 60 κόμβους πάνω από την ταχύτητά που θα έπιανε σε περίπτωση ελεύθερης πτώσης, με αποτέλεσμα να αποκολληθεί το ένα φτερό.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το ένα φτερό έσπασε από το αεροσκάφος κατά την πτήση.
Το πρακτορείο ΡΙΑ, επικαλούμενο πηγή του εργοστασίου στο οποίο κατασκευάστηκε το αεροσκάφος, μετέδωσε ότι το Αντόνοφ θα παραδινόταν στην Μιανμάρ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ