Γιο Γιονγκ, η αδελφή του Κιμ με το χαμόγελο της Μόνα Λίζα -Γιατί την αποκαλούν «Ιβάνκα Τραμπ της Β. Κορέας» [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Γιο Γιονγκ, η αδελφή του Κιμ με το χαμόγελο της Μόνα Λίζα -Γιατί την αποκαλούν «Ιβάνκα Τραμπ της Β. Κορέας» [εικόνες & βίντεο]

Η Κιμ Γιο Γιονγκ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλοί θαυμάζουν το ελάχιστο μακιγιάζ της και το γεγονός ότι σχεδόν ποτέ δεν ανοιγοκλείνει τα μάτια της. Όλοι σχολίασαν τα απλά μαύρα ρούχα της και την απλή τσάντα της και παρατήρησαν το εκτός μόδας κοκαλάκι σε σχήμα λουλουδιού που στερέωνε τα μαλλιά της.

Γιο Γιονγκ, η αδελφή του Κιμ με το χαμόγελο της Μόνα Λίζα -Γιατί την αποκαλούν «Ιβάνκα Τραμπ της Β. Κορέας»  [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 0
Γιο Γιονγκ, η αδελφή του Κιμ με το χαμόγελο της Μόνα Λίζα -Γιατί την αποκαλούν «Ιβάνκα Τραμπ της Β. Κορέας»  [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 1
Γιο Γιονγκ, η αδελφή του Κιμ με το χαμόγελο της Μόνα Λίζα -Γιατί την αποκαλούν «Ιβάνκα Τραμπ της Β. Κορέας»  [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 2

Μια πολιτική πριγκίπισσα, αλλά παρόλα αυτά η «πρώτη αδερφή» της Βόρειας Κορέας, η Κιμ Γιο Γιονγκ, δεν είχε όμως κανένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της εξουσίας και του πλούτου που οι νοτιοκορεάτες περίμεναν να δουν, σε μια χώρα που βασιλεύει η πλαστική χειρουργική.


Πάνω απ’ όλα όμως, η Κιμ Γιο Γιονγκ είναι αίνιγμα. Μια γυναίκα με το χαμόγελο της Σφίγγας, που εμφανίστηκε στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Αγώνων ως ειδική απεσταλμένη του αδερφού της Κιμ Γιονγκ Ουν, μιας και αποτελεί το δεξί του χέρι και το πιο έμπιστο μέλος του προσωπικού του.

Η Κιμ είναι η «Ιβάνκα Τραμπ της Βόρειας Κορέας» λόγω των οικογενειακών συνδέσεών της και της ικανότητάς της να είναι μια ανταγωνιστική επιχειρηματίας, δήλωσε η Σου Μι Τέρι, μια πρώην αναλύτρια της Κορέας της CIA που πλέον εργάζεται στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών στην Ουάσιγκτον.


Η νοτιοκορεάτικη τηλεόραση χρησιμοποίησε κι αυτή τον ίδιο όρο, σημειώνοντας πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλε την αδερφή του στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Αγώνων, ενώ ο Πρόεδρος Τραμπ έστειλε την κόρη του στην τελετή λήξης.

Πολύ λίγα είναι γνωστά για τη σημερινή γενιά που διοικεί τη Βόρεια Κορέα: ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν και η λαμπερή σύζυγός του, Ρι Σολ Γιου, ο απομονωμένος μεγάλος αδερφός, Κιμ Γιονγκ Τσολ και η μικρότερη αδερφή, Κιμ Γιο Γιονγκ.

Γνωρίζουμε πως και οι τρεις σπούδασαν πολλά χρόνια στην Ελβετία. Γνωρίζουμε πως ο Κιμ Γιονγκ Τσολ λατρεύει τον Έρικ Κλάπτον, επειδή έχει εντοπιστεί σε συναυλίες του σε όλο τον κόσμο, και πιο πρόσφατα στο Λονδίνο. Γνωρίζουμε πως η Ρο τραγουδούσε σε μπάντα. Αλλά αυτό είναι όλο.


Δε γνωρίζουμε καν την ηλικία της Κιμ Γιο Γιονγκ. Η υπηρεσία πληροφοριών της Νότιας Κορέας αναφέρει ότι γεννήθηκε το 1987 ενώ η κυβέρνηση των ΗΠΑ, πιστεύει ότι ήταν το 1989.

Έτσι, όταν έφτασε στη Νότια Κορέα το απόγευμα της Παρασκευής, έγινε το πρώτο μέλος της οικογένειας Κιμ της Βόρειας Κορέας που πατούσε το πόδι του στη χώρα αυτή, και οι Νοτιοκορεάτες ήταν ενθουσιασμένοι.

Οι κάμερες την ακολουθούσαν παντού. Μόλις βγήκε από το αεροδρόμιο, υπήρξε ένα παραλήρημα από τα μέσα ενημέρωσης, τόσο για την ίδια όσο και για τους 4 σωματοφύλακές της.

Όταν έφτασε στο Blue House για τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Μουν Τζάε-ιν, το πρωί του Σαββάτου, οι κάμερες εστίασαν στα έντονα ζυγωματικά και τα ωραία αυτιά της. Καμία λεπτομέρεια δεν ήταν πολύ ασήμαντη για να μην σχολιαστεί.


«Οι αναλυτές λένε ότι μοιάζει πολύ με την Κο Γιονγκ Χούι, τη μητέρα της, όταν ήταν νέα» σημείωσε η εφημερίδα Dong-a Ilbo.

Κοιτάξτε τη στάση της, έλεγαν οι σχολιαστές. Η στάση της ήταν τόσο ευθυτενής – ίσως ήταν χορεύτρια, όπως η μητέρα της και ήταν τόσο καλοδιατηρημένη.

Κοιτάξτε τον ασυνήθιστο γραφικό χαρακτήρα της, είπαν αφότου η Κιμ Γιο Γιονγκ έγραψε ένα σημείωμα στο βιβλίο επισκεπτών του προεδρικού μεγάρου της Νότιας Κορέας, το οποίο φυσικά παρουσιάστηκε παντού. Το χειρόγραφό της έμοιαζε με ένα είδος καλλιγραφίας. «Ελπίζω πως η Πιονγκγιάνγκ και η Σεούλ θα έρθουν πιο κοντά στις καρδιές των Κορεατών και θα φέρουν στο εγγύς μέλλον ενοποίηση και ευημερία» έγραψε.

Με κάποιο τρόπο, πάντως, η Κιμ κατάφερε να περάσει ολόκληρη της επίσκεψή της χωρίς να μιλήσει δημοσίως. Περνώντας μέσα από τα πλήθη, διατήρησε το αινιγματικό χαμόγελο της Μόνα Λίζα και το στόμα της κλειστό. Όταν οι ντόπιοι δημοσιογράφοι την ρώτησαν πως ένιωσε που βρισκόταν στη Νότια Κορέα, δεν απάντησε. Ίσα που χαμογέλασε. Τουλάχιστον, όμως, χαμογέλασε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ