Στους 15 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τη σύγκρουση τρένων στην Πολωνία - iefimerida.gr

Στους 15 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τη σύγκρουση τρένων στην Πολωνία

Στους 15 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τη σύγκρουση τρένων στην Πολωνία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 60 τραυματίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου σε μετωπική σύγκρουση δύο τρένων τα οποία βρέθηκαν στην ίδια γραμμή στο Σεσοτσίνι της νότιας Πολωνίας.

«Γνωρίζουμε πως οι νεκροί είναι δεκαπέντε. Δυστυχώς δεν μπορούμε ακόμα να ανασύρουμε τη σορό του τελευταίου θύματος», δήλωσε ο Πάβελ Φράτσακ, εκπρόσωπος των πυροσβεστών.

Περίπου εξήντα άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι μισοί από αυτούς σοβαρά, σύμφωνα με την υπηρεσία Πρώτων Βοηθειών. Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και Ουκρανοί.

Η σύγκρουση του τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Βαρσοβία-Κρακοβία με εκείνο της γραμμής Πρέμισλ-Βαρσοβία, το οποίο κινείται στις ίδιες σιδηροδρομικές γραμμές, σημειώθηκε περίπου εννιά το βράδυ (τοπική ώρα), σύμφωνα με την Κρατική Υπηρεσία Σιδηροδρόμων.

Ερευνά διεξάγεται για να καθοριστούν τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος, το οποίο σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Σλάβομιρ Νόβακ σημειώθηκε σε μια πρόσφατη εκσυγχρονισμένη γραμμή.

Συνολικά οι επιβάτες τη στιγμή του δυστυχήματος ήταν 350 ενώ 450 πυροσβέστες και εκατό αστυνομικοί συμμετέχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Ο πρόεδρος της Πολωνίας Μπρονισλάβ Κομορόφσκι επισκέφτηκε σήμερα το πρωί τους τραυματίες και αργότερα θα μεταβεί στο σημείο της τραγωδίας.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στην Πολωνία από το 1990 όταν 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε σύγκρουση τρένων στο προάστιο Ούρσους της Βαρσοβίας.

Το 1980, 67 άνθρωποι σκοτώθηκαν κοντά στο Τορούν της βόρειας Πολωνίας όταν επιβατική αμαξοστοιχία έπεσε πάνω σε εμπορική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ