ΠΟΙΟΙ ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ

ΣΕΓΑΣ: Οι βραβεύσεις των κορυφαίων του στίβου για το 2017 [εικόνες]

Φωτογραφία: Εurokinissi
Φωτογραφία: Εurokinissi

Τους αθλητές και τις αθλήτριες που διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε βράβευσε η Ομοσπονδία του ΣΕΦΑΣ σε μια όμορφη γιορτή στην αίθουσα «Μ. Μερκούρη» στο ΣΕΦ.

Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους άνθρωποι του αθλητισμού και της πολιτικής σκηνής, αθλητές και φίλαθλοι του στίβου.

"Η ομοσπονδία τιμάει σήμερα εκείνους και εκείνες που συνέβαλαν ώστε το 2017 να είναι μία ακόμη καλή χρονιά. Η ομάδα μας έμεινε στην μεγάλη κατηγορία της Σούπερ Λιγκ, ενώ οι αθλήτριες και οι αθλητές μας χάρισαν μοναδικές στιγμές. Σε αναπτυξιακό επίπεδο οι συμμετοχές αυξήθηκαν σε όλες τις διοργανώσεις, όπως και οι εγγραφές νέων παιδιών σε σωματεία. Παράλληλα ο Μαραθώνιος Αθήνας συνέχισε την ανοδική πορεία, ενώ ως ομοσπονδία καταφέραμε, παρά τις δυσκολίες να διατηρήσουμε όλους τους θεσμούς", είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος στην ομιλία του.

Ο κύριος Παναγόπουλος αναφέρθηκε και στη στήριξη της πολιτείας σε θέματα υποδομών, αλλά και στην ανάγκη που υπάρχει να γίνουν ακόμη μεγαλύτερα βήματα προκειμένου να ξεπεραστούν σοβαρά θέματα.

Σύμμαχοι της ομοσπονδίας ήταν και αυτή τη χρονιά οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο ΣΕΓΑΣ χωρίς τη δική τους προσφορά δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιήσει πολλές από τις δράσεις του. Έτσι η ομοσπονδία επέλεξε να τιμήσει την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, και τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και δεσμεύθηκαν πως θα είναι αρωγοί της ομοσπονδίας και στα χρόνια που έρχονται.

Στην εκδήλωση δεν ήταν δυνατό να δώσουν το παρών οι πρωταθλητές μας Κατερίνα Στεφανίδη, Κώστας Φιλιππίδης που βρίσκονται στο Ρουέν για το αυριανό μίτινγκ επί κοντώ, αλλά και οι Βούλα Παπαχρήστου και Μίλτος Τεντόγλου που αύριο θα πάρουν μέρος σε διοργάνωση στο Μετζ.

Αναλυτικά όλοι όσοι βραβεύθηκαν στην εκδήλωση:

 • Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ) - Μίτσελ Κρίερ (1η Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού, 1η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, 1η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων)
 • Κώστας Φιλιππίδης (επί κοντώ) - Δημήτρης Κυτέας (2ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού)
 • Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν) - Γιώργος Πομάσκι (2η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού)
 • Γιάννης Κυριαζής (ακοντισμός) - Θωμάς Κυριαζής (2ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, 6ος Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού)
 • Μίλτος Τεντόγλου (μήκος) - Γιώργος Πομάσκι (1ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20)
 • Οδυσσέας Μουζενίδης (σφαιροβολία) - Γιώργος Μποτσκαριώβ (3ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20)
 • Μαρία Μπελιμπασάκη (200 μ.) - Κώστας Ηλίας (1η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων)
 • Λυκούργος Τσάκωνας (200 μ.) - Αρης Βισκαδουράκης (3ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων)
 • Κρίστυ Αναγνωστοπούλου (δισκοβολία) - Βάσω Παναγιωτοπούλου (3η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων)
 • Ηλιάνα Κοροσίδου (σφυροβολία) - Κώστας Κοροσίδης (7η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23)
 • 4Χ100 μ. Κώστας Ζήκος, Παναγιώτης Αρβανίτης, Μιχάλης Παππάς, Σωτήρης Γκαραγκάνης - Παναγιώτης Ασλανίδης (6η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20)
 • Θανάσης Καλάκος (800 μ.) - Μανώλης Χάντζος (7ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20)
 • Αφροδίτη Μανιού (Ακοντισμός) - Θωμάς Κυριαζής (7η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20)
 • Γιώργος Κορακίδης (σφυροβολία) - Γιάννης Χρίστογλου (8ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20)
 • Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης (μήκος) - Παύλος Σκορδίλης (8ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20)
 • Γιώργος Τζατζιμάκης (βάδην) - Ηλίας Γκαραβέλας (8ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20)
 • Ελισάβετ Πεσιρίδου (100 μ. εμπ.) - Ιωάννα Σιώμου (4η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων)
 • Τατιάνα Γκούσιν (ύψος) - Πέτρος Κυπριανού (5η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων)
 • Σοφία Υφαντίδου (ακοντιμός) - Κυριάκος Μηνάς (5η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων)
 • Κώστας Μπανιώτης (ύψος) - Γιώργος Τσούγκος (5ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων)
 • Κώστας Δουβαλίδης (110 μ.) - Μπάμπης Σδρόλας (5ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων)
 • Δημήτρης Τσιάμης (τριπλούν) - Δημήτρης Σιούντρης (5ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων)
 • Γρηγορία Κεραμιδά (100 μ.) - Απόστολος Τζελέτας (6η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων)
 • Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (800 μ.) - Χρήστος Παπαχρήστος (6η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων)
 • Νικόλας Σκαρβέλης (σφαιροβολία) (6ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων)

Για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό βραβεύθηκε ο Πέτρος Φλάμος, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος στην ακριτική ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου - Σάμου επί 30 χρόνια. Βραβεύτηκε επίσης για την πολύτιμη και πολυετή προσφορά του στον στίβο από διάφορες θέσεις, τις οποίες κλήθηκε να υπηρετήσει και το έκανε πάντα με επιτυχία και την ανεπανάληπτη μεθοδικότητα του, ο Κώστας Ταουσιάνης. Το Επαθλο "Γιάννης Σταματόπουλος" πήγε στον άλτη του μήκους Μίλτος Τεντόγλου. Το έπαθλο "Κώστας Σπανίδης" απονεμήθηκε στον καλύτερο νέο σφαιροβόλο, Οδυσσέα Μοουζενίδη. Με το έπαθλο "Ευάγγελος Μιχαήλ" βραβεύθηκε για τις διακρίσεις του το 2017 ο Γιάννης Κυριαζής. Το έπαθλο "Ευάγγελος Δεπάστας" απονεμήθηκε στον Θανάση Καλάκο ως τον καλύτερο νέο εκπρόσωπο του "Ευ Αγωνίζεσθαι" για το 2017.

Η ψήφος του κοινού

Οι φίλοι του στίβου είχαν την ευκαιρία με την ψήφο τους να αναδείξουν αυτούς που θεωρούν κορυφαίους στην ηλικιακή τους κατηγορία και σύμφωνα με τις διακρίσεις τους. Σύμφωνα λοιπόν με τις ψήφους του κοινού, στην κατηγορία Ανδρών και Γυναικών κορυφαίοι αναδείχτηκαν η Κατερίνα Στεφανίδη και ο Κώστας Φιλιππίδης, στην κατηγορία Κ23 ο ακοντιστής Γιάννης Κυριαζής και η σφυροβόλος Ηλιάνα Κοροσίδου.

Ο Μίλτος Τεντόγλου (μήκος) και η Άννα Κιάφα (400 μ. εμπ.) ήταν κορυφαίοι στην κατηγορία Κ20 και στην κατηγορία Κ18 οι Γιώργος Μηλιαράς (1.500 μ.) και Μαρία Μαγκούλια (σφαιροβολία).

Για τις επιτυχίες τους τη χρονιά που πέρασε, τιμήθηκαν οι σύλλογοι ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος, ΓΣ Κηφισιάς, Σύλλογος Αποφοίτων Κολεγίου Αθηνών και ΓΣ Σέρρες ’93. Για τη στήριξη τους στην ομοσπονδία τιμήθηκαν ακόμη οι Δήμαρχοι Κώστας Μαραβάς (Δήμαρχος Πύλης), Ανέστης Αγγελής (Δήμαρχος Καστοριάς), Λάζαρος Κυρίζογλου (Δήμαρχος Αμπελοκήπων), Γρηγόρης Σταμπούλης-(Δήμαρχος Μεγαρέων), Γρηγόρης Στάμκος (Δήμαρχος Πέλλας), Δημήτρης Γιάννου (Δήμαρχος Έδεσσας) και Άγγελος Κωνσταντάκης (Αντιδήμαρχος Κεφαλληνίας).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.