Υπόθεση Novartis: «Δεν έχει λάβει γνώση της κατηγορίας εις βάρος του» λένε οι συνήγοροι Φρουζή - iefimerida.gr

Υπόθεση Novartis: «Δεν έχει λάβει γνώση της κατηγορίας εις βάρος του» λένε οι συνήγοροι Φρουζή

Το πρώην στέλεχος της Novartis
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για καταπάτηση θεμελιωδών αρχών του δικαιακού συστήματος κάνουν λόγο οι συνήγοροι του Κωνσταντίνου Φρουζή, το όνομα του οποίου φιγουράρει ως κεντρικό στη υπόθεση Novartis.

Μάλιστα, οι δικηγόροι του αναφέρουν ότι ο άλλοτε αντιπρόεδρος της Novartis δεν έχει κληθεί ακόμη -πέντε ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της «υπόθεσης NOVARTIS» προκειμένου να λάβει γνώση για την κατηγορία που τον βαραίνει.

Ταυτόχρονα, επισημαίνουν ότι η διαρροή σημαντικού μέρους της δικογραφίας σε ΜΜΕ με τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων πλήττεται η προσωπικότητά του και το τεκμήριο της αθωότητας έχει «προκλητικά καταπατηθεί».

Αναλυτικά η δήλωση των συνηγόρων του Κ. Φρουζή

Πέντε ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της λεγομένης «υπόθεσης NOVARTIS», ο εντολεύς μας Κωνσταντίνος Φρουζής δεν έχει ακόμη κληθεί, προκειμένου να λάβει γνώση της εις βάρος του κατηγορίας.

Στο διάστημα αυτό, κατά παράβαση θεμελιωδών δικαιικών αρχών, έχει διαρρεύσει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σημαντικό μέρος της δικογραφίας, σχετιζόμενο, κυρίως, με τις καταθέσεις των φερομένων ως «προστατευομένων» μαρτύρων, γεγονός που έχει επιφέρει συντριπτικό πλήγμα στην προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Φρουζή καθώς και στην οικογενειακή και επαγγελματική σφαίρα του, δεδομένου ότι το τεκμήριο αθωότητας, στην περίπτωσή του, έχει προκλητικά καταπατηθεί.

Το ελάχιστο που θα ανέμενε κανείς, στο πλαίσιο του Κράτους Δικαίου, είναι η τήρηση των κανόνων των σχετικών με το σεβασμό του τεκμηρίου αθωότητας και τη μυστικότητα της διαδικασίας.

Ο εντολεύς μας, πατέρας δύο παιδιών των οποίων έχει την αποκλειστική φροντίδα, μόνιμης και γνωστής από ετών διεύθυνσης και επαγγελματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, στον οποίο, σημειωτέον, έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη Χώρα, χωρίς ουδέποτε να έχει κληθεί από οποιαδήποτε Αρχή και στο πλαίσιο οποιασδήποτε διαδικασίας σχετικής με την ουσία της υπόθεσης, δηλώνει ότι είναι στη διάθεση της Ελληνικής Δικαιοσύνης και ζητεί την άμεση γνώση της εις βάρος του κατηγορίας και της δικογραφίας, προκειμένου να ασκήσει τα δικαιώματά του, όπως αυτά προστατεύονται από το Ελληνικό Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συμβάσεις και το Νόμο.

Αθήνα 9 Φεβρουαρίου 2018

Οι συνήγοροι του Κωνσταντίνου Φρουζή

Θεόδωρος Σπ. Παναγόπουλος Μιχάλης Γ. Φαράντος

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Novartis υπόθεση Κωνσταντίνος Φρουζής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ