Ολυμπιακός – ΑΕΚ : Με 3.500 παιδιά ο τελικός Κυπέλλου μπάσκετ στην Κρήτη [βίντεο] - iefimerida.gr

Ολυμπιακός – ΑΕΚ : Με 3.500 παιδιά ο τελικός Κυπέλλου μπάσκετ στην Κρήτη [βίντεο]

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρουσία παιδιών θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, ο οποίος φέτος θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου.

Οπως έγινε γνωστό, 3,500 παιδιά θα γεμίσουν τις εξέδρες του γηπέδου, με την Ελληνική Ομοσπονδία να θέλει να δώσει ένα όμορφο, αθλητικό χρώμα στο ματς, αποφεύγοντας ασχήμιες του παρελθόντος.

Συγκεκριμένα, οι διοργανωτές θα διαπιστεύσουν με φωτογραφία και προσωπικά στοιχεία όλους τους συνοδούς (γονείς και δασκάλους) προκειμένου να είναι σίγουροι οτι τα εισιτήρια δεν θα καταλήξουν σε χέρια χουλιγκάνων όπως έχει συμβεί στο παρελθόν.

Παράλληλα έχουν μεριμνήσει ακόμη και για την άφιξή των θεατών στα «Δύο Αοράκια» μιας και η περιοχή θα έχει αποκλειστεί με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ο τελικός της 17ης Φεβρουαρίου θα έχει δυο ομάδες που δεν έχουν παλέψει μεταξύ τους για το Κύπελλο Ελλάδας από το 1980 κι έπειτα. Τότε, στις 16 Ιουλίου του 1980, ΑΕΚ και Ολυμπιακός βρέθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο με τους Πειραιώτες να παίρνουν τη νίκη με 85-80, αφού είχαν το προβάδισμα από το ημίχρονο (44-42). Οι διαιτητές Αποστολίδης - Ρήγας είδαν τον Στιβ Γιατζόγλου και τον Γιώργο Καστρινάκη να κάνουν σπουδαία δουλειά για τους ερυθρόλευκους, την ώρα που οι Γιαννουζάκος - Σταμέλος - Γκέκος ήταν οι κορυφαίοι των κιτρινόμαυρων.

Φανταστείτε πως τότε δεν υπήρχε ακόμη το τρίποντο, το οποίο μπήκε στην καθημερινότητα κάθε μπασκετόφιλου τον Οκτώβριο του 1984.

Οι διαιτητές: Αποστολίδης - Ρήγας

Ολυμπιακός (Μπαρλάς): Γιατζόγλου 25, Καστρινάκης 20, Ιορδανίδης 15, Διάκουλας 14, Μελίνι 8, Ραφτόπουλος 2, Ράμμος, Κοκορόγιαννης, Σπανός, Γκαρώνης

ΑΕΚ (Τρόντζος): Γιαννουζάκος 21, Σταμέλος 18, Γκέκος 18, Γκούμας 9, Κανακάκης 9, Φώτσης 5, Κορωναίος, Πανταζής, Νεσιάδης, Τσοσκούνογλου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ